Salata cu pui, rodie si porumb


Salatele cu pui sunt favoritele noastre si intotdeauna incerc sa aduc ceva nou in combinatie cu pieptul de pui. Cel mai mult imi place sa adaug fructe. Puiul se potriveste foarte bine cu ananas, mango, avocado, citrice, dar si semintele de rodie sunt o alegere excelenta.

Cautati rodii coapte bine cu seminte dulci-acrisoare si suculente. Vor da un gust minunat salatei si se vom combina foarte bine cu celelalte ingrediente din salata. In plus, rodia e un fruct foarte sanatos si e recomandat sa il consumam des, in salate, sucuri, deserturi.

Contine multa vitamina C, vitaminele A si E, multi antioxidanti si are o multime de efecte benefice pentru organism. Mai ales in sezonul rece, cand avem nevoie de mai multa imunitate.

Portii: 2
Timp de preparare: 20-25 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 300 g piept de pui, 1 rodie, 2 rosii mici, 1 ardei capia, 150 g porumb, 2 fire ceapa verde, 5-6 frunze spanac, cateva fire marar, sare roz, piper, ulei de masline, zeama de la 1 lamaie mica
Pieptul de pui se poate prepara pe grill, gratar sau se fierbe. Eu in general il prepar pe grill sau tigaie antiaderenta, condimentat cu sare si piper.

Se taie spanacul si ceapa verde si se pun in bol. Peste ele se pun rosiile taiate cuburi si ardeiul kapia fasii.

Se adauga porumbul si pieptul de pui.

Semintele de rodie se scot cu ajutorul unei lingurite. Eu cel putin asa procedez, dar gasiti pe youtube o multime de modalitati in care se pot scoate semintele de rodie :)

Se pun in salata, se adauga mararul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul.

Se amesteca salata, se pune in boluri si se serveste.

Pofta buna!

0 Response to "Salata cu pui, rodie si porumb"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.