Saleuri cu mac si susan


Reteta de saleuri cu mac si susan este cea mai potrivita pentru weekend. La final de saptamana vrem sa ne relaxam si sa rontaim ceva bun. Fie acasa, in fata televizorului, fie la picnic sau in vizita, toata lumea iubeste saleurile si vrea sa le rontaie cu pofta. Mai ales daca avem si o bere rece langa ele :)

Sunt o varianta de gustare rapida si se pot improviza diverse forme si arome. Eu am ales sa le fac cu susan si mac, dar sunt bune si cu cascaval/ branza, chimen, anason, seminte de in.

Portii: 4-6
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 1 aluat foietaj, sare de mare, seminte de mac, seminte de susan
Aluatul de foietaj se lasa aprox. 1 ora la temperatura camerei, sa se decongeleze.

Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina si se taie cu un cutit. Eu l-am taiat in fasii lungi, dar se poate decupa cu diverse forme (daca vreti sa va jucati putin cu cei mici :P )

Se unge usor cu o pensula umezita in apa. Se presara semintele de mac si de susan si se pune sare de mare dupa gust.

Se pun saleurile intr-o tava mare, pe hartie de copt. Lasati putin spatiu intre ele fiindca se umfla la copt!

Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 min.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca putin, apoi se servesc.

* Saleurile se pot unge cu ou, in loc de apa.


Pofta buna!

5 Response to "Saleuri cu mac si susan"

  1. Hummm.... j'aime bien , délicieux!
    bisous

    Danutza says:

    Merci Beth! :)

    Bisous

    Unknown says:

    Simple si delicioase. Pupici!

    Simona says:

    delicioase!!!

    Danutza says:

    Multumesc!! Va invit sa rontaim :)

    Pupici :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.