Chilli con carne
luni, 6 aprilie 2015
14:33:00
,
2 Comments
Etichete: ardei iute , busuioc , carne tocata , ceapa verde , chilli , cimbru , fasole , morcov , oregano , patrunjel , rosii
Etichete: ardei iute , busuioc , carne tocata , ceapa verde , chilli , cimbru , fasole , morcov , oregano , patrunjel , rosii
Imi place foarte mult fasolea, preparata sub orice forma! Asa ca atunci cand am vazut intr-o revista o reteta de fasole mexicana a fost musai s-o incerc.
Este de fapt o reteta de chilli con carne, pe care eu am mai adaptat-o putin dupa gustul nostru. Nu e o mancare prea sanatoasa, insa e foarte gustoasa si satioasa. Pregatita de vreo 2 ori pe an n-are cum sa ne faca rau :)
Desi este un fel de mancare mexican, va asigur ca ingredientele sunt toate romanesti :P
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: medie
Am folosit:
- 600 g carne tocata, 2 conserve fasole, 1 legatura ceapa verde, 2-3 catei de usturoi, 1 cutie rosii in bulion, 1 morcov, 1 ardei kapia, 1 lingurita fulgi de ardei iute, 1 ceasca apa, 1/2 lingurita oregano, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita busuioc, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 lingurite ulei de masline.
Intr-o cratita se pun la incins 2 lingurite ulei de masline.
Se pune morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat cuburi si cateii de usturoi maruntiti.
Se calesc timp de 5-7 minute, la foc mic.
Se adauga carnea tocata si o ceasca cu apa. Se acopera cu capac si se lasa pe foc mic 10-15 minute.
Se pune ceapa verde tocata, se adauga rosiile in bulion si condimentele.
Se lasa inca 15 minute. Apoi se adauga fasolea (eu am luat o conserva fasole rosie si una fasole alba in sos tomat) si se mai lasa 10 minute.
La final se pune patrunjelul tocat.
Pofta buna!
E foarte gustoasa si arata foarte bine;am facut si eu dar nu am indraznit s-o mai postez pe blog pentru ca nu stiai ce este in farfurie!!!
Sarbatori fericite draga mea!!
Multumesc mult Lulu!
Sarbatori fericite si numai bine! Te pup :*