Cremă de zahăr ars












By http://retetegg.blogspot.com/

O delicioasa crema de zahar ars pe care am facut-o sub atenta indrumare a mamei!
Pana acum aveam impresia ca se face greu crema de zahar ars, dar de acum inainte o voi face singura, nu-i greu deloc:)

Am folosit:
  • 6 oua, 13 linguri de zahar, 1 litru de lapte, esenta de lamaie.

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.

Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.

Am pus si esenta de lamaie.

Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se topeasca, apoi cand s-a caramelizat l-am intins pe peretii cratitei uniform.

Am adaugat laptele cu ouale si am pus cratita la cuptor.

Am lasat-o pana cand s-a inchegat si s-a desprins de pe margini.

Am lasat crema sa se raceasca si am servit-o de la frigider, impreuna cu mult sos.

Daca nu va place prea cramelizata, mariti cantitatea de oua si lapte sau reduceti nr de linguri de zahar pt caramel.

Pofta buna!

10 Response to "Cremă de zahăr ars"

  1. Mie imi place asa ca in poze... pot sa servesc ?! Pupici caramelati...

    Danutza says:

    Daniela, hai repede la o portie! pupici zaharosi:)

    Ii simt gustul!Nu papa tot!:)

    Danutza says:

    Teo, hai repede la o portie:)

    Miha says:

    De mult vreme chiar n-am mai facut! E atat de buna rece rece! Mmmmm...

    Danutza says:

    Daaaa, e minunata rece! Te pup!

    Imi facea si mie mama acum vreo 30 de ani.
    E buna dar, mare grija la dinti

    Danutza says:

    Ai avut probleme cu dintii din cauza ei? :) Pentru ca e dulce sau de ce?
    Mie mi se pare o crema foarte usoara si fina, dar e intr-adevar dulce si trebuie consumata cu moderatie :)

    Ps. Eu as zice mare atentie la dinti si cand mancam cartofi prajiti, din cauza unora crocanti eu m-am ales cu o masea de portelan :))

    Camelia says:

    Ce superb arata!Si eu am fact-o,dar am pus cratita la bain-marine.Sincer,nu arata ca ta .Felicitari!

    Danutza says:

    Multumesc mult Camelia! Important este gustul ei, sunt sigura ca e delicioasa :) Pup!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.