Prajitura cu nuci si stafide
![](http://3.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8su0jYD6sI/AAAAAAAABfE/ESazTpWw7AE/s400/Imagine0745.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8su0ehqmEI/AAAAAAAABe8/gzjrDnQOAPk/s400/Imagine0744.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8sumkR2OwI/AAAAAAAABe0/dU4puyAc2GA/s400/Imagine0742.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8suiie1k0I/AAAAAAAABes/YaCBxmH1lEA/s400/Imagine0741.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8suYP5RBbI/AAAAAAAABek/2dZqES4rjZg/s320/Imagine0743.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8stov6ij9I/AAAAAAAABd0/UUjvc0Wnf4A/s320/Imagine0723.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8stmUoHU4I/AAAAAAAABds/Pl3k_sTCnsg/s320/Imagine0722.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8stkDLfgDI/AAAAAAAABdk/4Ta8waH8yF8/s320/Imagine0721.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8stfwb5zXI/AAAAAAAABdc/q-T4No9Jt3w/s320/Imagine0720.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8ssdLRnPwI/AAAAAAAABcU/ZL4hxX49gwQ/s320/Imagine0719.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8ssciCA27I/AAAAAAAABcM/EpEz2psBAac/s320/Imagine0718.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8ssbq52wHI/AAAAAAAABcE/fKY5-ihM5FI/s320/Imagine0717.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8ssYh27h3I/AAAAAAAABb8/AkG-IW_NW1A/s320/Imagine0716.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_us23iHFAMOA/S8ssT--ZOtI/AAAAAAAABb0/eA5Yuvu1u_w/s320/Imagine0715.jpg)
Astazi a fost o zi frumoasa si insorita in Bucuresti. Dupa o plimbare prin Cismigiu am ajuns acasa cam infometati. Si cum tot aveam pofta si de ceva dulce, am facut repede o prajitura delicioasa care sa ne potoleasca si pofta si foamea:)
Am folosit:
Am folosit:
- 2 oua, o cana de lapte (am folosit o cana mai mare de ceai, aproximativ 300 ml), o cana (aceeasi cana) ulei, o cana (aceeasi cana) zahar, esenta de vanilie si de lamaie, zahar vanilat, praf de copt, faina cat cuprinde compozitia, nuci si stafide (cantitatea dupa preferinte:)), glazura de ciocolata (optional).
La inceput, pentru compozitia lichida, am folosit un vas pentru mixer. Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat si la final am pus nucile maruntite si stafidele.
Am tinut prajitura in cuptor aproximativ 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit am taiat-o si am glazurat-o cu ciocolata.
Super delicioasa! Pofta buna!
Am tinut prajitura in cuptor aproximativ 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit am taiat-o si am glazurat-o cu ciocolata.
Super delicioasa! Pofta buna!
Buna!
Pare delicioasa prajitura ta si usor de facut. Exact de ceea ce am nevoie! Insa am cateva nelamuriri:
1. cana de lapte este folosita pt. a masura si uleiul si zaharul? adica sunt cantitati egale?
2. cum adica faina cat cuprinde? Cat cuprinde vasul sau cat curpinde compozitia ca sa aiba o anumita consistenta? cam cum ar trebui sa fie consistenta compozitiei? tu cata faina ai folosit?
la faina am specificat in sectiunea cu ingrediente daca te uiti atent, cat cuprinde compozitia:)
la cana am presupus ca daca voi specifica la lapte ca e de 300 de ml se intelege ca si pt celelate este folosita aceeasi cana:)