Cocktail de fructe de mare la tigaie


Pentru Revelion prefer intotdeauna sa am pe masa preparate din peste sau fructe de mare. Nu doar fiindca asa e traditia, ci si pentru ca ele reprezinta o masa mai usoara si mai sanatoasa.

Am ales in acest an un cocktail de fructe de mare, cu surimi, caracatita baby, inele de calamar, creveti, midii. Fructele de mare din acest cocktail sunt prefierte si marinate, foarte usor de gatit.

Nu am vrut nici o reteta complicata, asa ca am improvizat pe moment o combinatie simpla (ideal de pregatit in noaptea de Revelion pe la 1 si ceva).

Portii: 2
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 450-500 g cocktail fructe de mare, 5 catei de usturoi, 3-4 fire patrunjel, oregano, busuioc, chilli cu sare de mare, 2 linguri de ulei de masline, 1 avocado, 1/2 lamaie, 5-6 rosii cherry.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si cand incepe sa sfaraie punem 3 catei de usturoi taiat felii fine si apoi fructele de mare. 

Sotam pe foc mare in primele 2 minute, apoi reducem focul. Lasam aprox 10 minute.

Condimentam cu oregano, busuioc si chilli cu sare de mare.

La final punem putina zeama de lamaie si patrunjel tocat.

Pregatim sosul guacamole cu avocado, usturoi, 2-3 rosii cherry si zeama de lamaie. Gasiti reteta aici: http://retetegg.blogspot.ro/2015/02/sos-guacamole.html

Servim fructele de mare alaturi de sosul guacamole si rosii cherry. Puteti alege orice alta garnitura va place: orez, taietei, etc.

0 Response to "Cocktail de fructe de mare la tigaie"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.