Lipii cu branza si ceapa verde



Aceste lipii umplute cu branza si ceapa verde sunt foarte bune. Fie ca preferati sa le spuneti placinte in loc de lipii, fie ca doriti sa le umpleti si cu altceva in loc de branza, ele sunt o gustare ideala. Mai ales in sezonul acesta cand gasim ceapa verde.

Eu le fac adesea simple, fara umplutura la mijloc, insa acum le-am facut cu telemea de vaca si cu ceapa.

Pentru ca oricum dureaza mai bine de o ora pana creste aluatul, scurtez timpul de coacere si le fac direct pe tigaia de clatite, pe aragaz. Fara sa o mai ung cu nimic. Merge super repede treaba :)

Amfolosit:
  • Pt aluat: 650 g faina, 25 g drojdie, 250 ml apa, 3 linguri ulei, sare, 1 lingurita zahar.
  • Pt umplutura: 300 g branza telemea, 2-3 fire ceapa verde, cateva fire marar, putina boia dulce.
Pentru prepararea aluatului pun faina cernuta intr-un bol.

Incalzesc apa in care topesc zaharul. Cand e calda pun in apa drojdia si o las 5-6 minute.

Peste faina pun sare, apoi incep sa adaug apa calda cu drojdia si sa framant.

Pun uleiul si continui sa framant pana cand se incorporeaza toata faina din bol.

Aluatul il las in bol si pun desupra un prosop curat. Asez bolul intr-un loc ferit de curent, de preferat calduros ca sa creasca mai repede.

Dupa aprox. 1 ora cand si-a dublat volumul, impart aluatul in 6 bucati.

Fiecare bucata o intind bine si pun pe o jumatate, 2-3 linguri din amestecul de telemea rasa, ceapa verde tocata marunt, marar si boia.

Inchid fiecare placinta cu cealalta jumatate de aluat si presez marginile.

Prefer sa le coc mai repede in tigaia de clatite, asa ca pun cate 2 lipii.

Le intorc pe ambele parti pana devin rumene.

Noi le-am servit calde, dar nu-s rele nici reci, a doua zi. Se mentin pufoase daca le acoperiti cu un prosop.

Pofta buna si gatiti cu spor!

5 Response to "Lipii cu branza si ceapa verde"

  1. Merișor says:

    Cat imi plac aceste lipii! Am sa incerc si eu! Pupici!

    Danutza says:

    Musai sa le faci :) Pupici :*

    Anonim says:

    Buna,in tigaie ai pus ulei sau nu ? Arata bestial si vreau sa le incerc :).Succes.Anca.

    Danutza says:

    Buna Anca! Nu am pus ulei, fiindca e o tigaie antiaderenta :) Se poate unge tigaia cu ulei daca exista riscul sa lipeasca.

    Spor :)

    teodora g says:

    Sunt dec gustoase 😘

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.