Macrou în crustă de mălai
By http://retetegg.blogspot.com/
Usor, usor reusesc sa mai fotografiez cate un preparat si cel mai important, reusesc sa si postez reteta:)
Azi va propun peste, mai exact macrou, in crusta de malai, rumenit bine si cu garnitura de legume si orez.
Reteta e foarte simpla si se aplica si la alt tip de peste (de ex. cod, crap, etc).
Am folosit:
- macrou, sare, malai, ulei pt prajit.
Am sarat bucatile de macrou, le-am lasat pe un tocator la scurs 10-15 minute, apoi am dat bucatile de peste prin mult malai pe toate partile si le-am pus la prajit in ulei incins.
Am scos pestele pe un servet, apoi l-am servit alaturi de legume sotate si orez.
Pofta buna!
un deliciu.niste mujdei de usturoi ii tre.yummy!
pupici
Sarah, si mie mi-e pofta de-un usturoi, dar sunt la regim si n-am voie:( Pupici!
Este pestele meu preferat.Am o pofta de zile mari.Te pup!
Sunt innebunita dupa peste, dar destul de rar il trec prin malai.. da-mi place oricum!
Dia, la mine nu e chiar cel preferat, dar imi place gustul si il pregatesc din cand in cand:) Pup!
Anto, la mine era treaba de gasit solutii rapide de gatit, caci nu sunt prea apta zilele astea sa bucataresc, asa ca faza cu malaiul mi-a fost la indemana:). Mama pe vremuri il prajea pur si simplu ... era foarte bun si asa:).
Intr-adevar o crusta pe cinste,dar eu evit malaiul pentru ca mi se pare ca sare in toate directiile:)
Teo, sare din tigaie? :) Eu n-am patit-o pana acum asa ca nu stiu ce sa zic...poate e de vina si pestele cand nu e scurs bine de apa?! Zic, dar nu am idee:)
si mie imi place tot in crusta de malai, dar acum nu prea pot minca, din motive de barbat alintat, care nu vrea sa manince... Pupici !!!
Cunoastem partea cu barbat alintat:)) Dar al meu papa peste cu pofta oricum l-as face..insa de orez, pilaf etc nu se atinge:)) Deh...fiecare cu moftul lui:)) Pupici!
super! Foarte foarte buna mancarica
bine ai revenit ! nu ma inebunesc dupa peste in malai,de obicei il mananc la mare atunci proaspat si prajit.Da'de bun nu ma indoiesc ca a fost bun.
Alinutza, merci mult! Pup!
Pansy, la mine cu pestele nu-i problema de malai sau orice alta modalitate de preparare, la mine e problema sa nu aiba oase...ca daca se intampla sa nimeresc un peste din acela plin de oase nu-l mai pap...nu stiu de ce...am eu o repulsie sa stau sa aleg oase de peste:))
Daca e cu oase putine, atunci gasesc eu diverse modalitati sa-l gatesc, cum am facut si acum:) Garantez ca e buuun! Pupici!