Negresa cu nuci si ness


Cred ca toata lumea cunoaste prajitura negresa sau a gustat cel putin o data aceasta minunatie. Nasa mea o facea intotdeauna de sarbatori si cand mergeam la ei mancam negresa pe saturate :)

Eu am facut acum pentru prima data si m-am gandit sa o fac in 2 variante: negresa cu nuci si ness si negresa super ciocolatoasa cu frisca :)

Reteta de baza este aceeasi doar ca difera ingredientele extra :) Cea cu nuci si ness este super delicioasa, eu cel putin o prefer fiindca imi plac atat ness-ul cat si nucile foarte mult. 

Este la fel de gustoasa si cu alune, arahide, fistic sau caju ... dar si cu nuca de cocos ... dupa preferinte.

Am folosit:
- Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte, 3 cani zahar, 2 cani faina, 400 g margarina, 3-4 linguri cacao, 5 oua, 1 plic praf de copt, 1 ciocolata cu lapte, 300 g nuci macinate (nu foarte fin), un praf de sare, 1 esenta de rom, zahar vanilat, 2 plicuri de ness.
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.

Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot. 

Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.

Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.

Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.

La final am pus si 250 g nuci macinate. 

Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.

Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.

Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, plicurile de ness si am lasat pe foc pana s-a topit si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.

Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am presarat deasupra 50 g nuci.

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa. O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

Enjoy!

10 Response to "Negresa cu nuci si ness"

  1. Numai cand auzi de negresa te gandesti la ceva bun! Daca are si nuci si ness, inseamna ca e de-a dreptul delicioasa!!

    Danutza says:

    Eu n-am apucat din ea decat un colt, dar a fost mega delicioasa :D

    mirela says:

    Delicioasa,tare mult imi place!!!

    Tot ce-i cu nuca e pe gustul meu, iar daca mai are si ness, jumatate din tava pozata, e a mea... yamiii, buna negresa ta... Pupici !

    Danutza says:

    Multumesc Mirela! Si eu o ador! :)

    Danutza says:

    Daniela, e tare greu sa te abtii sa nu mananci o tava intreaga...e super gustoasa :D

    Pupici :*

    Simona says:

    O feliuta te rog!! :)

    Danutza says:

    Doar una? Hai ca nu spun la nimeni, ia 2-3 ;) :D

    Timea says:

    Buna praji ai facut!

    Danutza says:

    Merci mult Timi :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.