Piept de curcan cu vinete
marți, 20 octombrie 2015
22:42:00
,
0 Comments
Etichete: busuioc , curcan , oregano , piept de curcan , piper , sare , sos rosii , usturoi , vin alb , vinete
Etichete: busuioc , curcan , oregano , piept de curcan , piper , sare , sos rosii , usturoi , vin alb , vinete
By http://retetegg.blogspot.ro/
Am folosit:
Se serveste simplu sau cu garnitura preferata.
Pentru zilele in care ai pofta de ceva bun dar nu prea ai timp, reteta de piept de curcan cu vinete este cea mai potrivita. Se face usor si repede, fiind ideala pentru pranz sau cina!
Eu m-am inspirat din revista si am fost multumita de rezultat. I-am mai adaugat cateva condimente dupa preferinta. Se poate prepara si cu pui in loc de curcan.
Portii: 2
Timp de preparare: 30 min
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 2 felii piept de curcan, 1 vanata, 120 ml sos de rosii, 50 ml vin alb, 50 ml apa, 4-5 linguri ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc, 2 catei de usturoi, un praf de chilli, patrunjel
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si cand s-a incins bine se pun vinetele taiate cuburi mici. Se lasa cateva minute, apoi se scurg bine si se scot pe o farfurie.
In tigaie se pune pieptul de curcan condimentat cu sare, piper si chilli. Se lasa aprox 4 minute pe fiecare parte, dupa care se adauga vinetele, sosul de rosii, vinul si apa.
Se acopera tigaia cu capac si se lasa 15-18 minute la foc mic, pana se evapora lichidul.
Spre final se pune usturoiul taiat fin, busuioc, oregano si dupa gust, sare. In farfurii se decoreaza cu putin patrunjel.
Se serveste simplu sau cu garnitura preferata.
Pofta buna!
0 Response to "Piept de curcan cu vinete"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!