Rosii umplute cu pui si cruditati


V-am promis retete usoare de vara, asa ca incep cu una foarte gustoasa: rosii umplute cu pui si cruditati.

Salata de cruditati cu pui este favorita mea si mi se pare cea mai buna alegere pentru o zi calduroasa, cand n-am chef sa gatesc sau sa mananc ceva sofisticat. Dar pentru ca prezentarea parea prea banala, am ales sa umplu cateva rosii cu salata aceasta si aspectul s-a schimbat instant :P

Cantitatile mele sunt pentru 2 portii a cate 2 rosii de persoana, insa va recomand sa faceti mai multe, fiindca se papa fooarte repede :)

Am folosit (2 portii):
  • 4 rosii (medii), 250 g piept de pui, 1 morcov, 1 telina mica, 1 mar, marar, cateva linguri de maioneza de casa (merge si cumparata daca va grabiti), sare, piper, sucul de la 1/2 lamaie.
Rosiile se spala, se curata de cotor si se scobesc cu o lingura. Se lasa la scurs.

Pieptul de pui se fierbe in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.

Morcovul, telina si marul se toaca fin cu robotul (sau se dau pe razatoarea fina). Se pune sucul de la 1/2 de lamaie peste ele sa nu se innegreasca.

Maioneza se face clasic, dintr-un galbenus fiert, unul crud, ulei si mustar. Cel putin, eu asa o fac :)

Se amesteca intr-un bol carnea de pui, cruditatile si maioneza, se adauga dupa gust sare, piper si marar tocat.

Se umplu rosiile cu ajutorul unei linguri si se decoreaza cu fire de marar.


Pofta buna si gatiti cu spor!

3 Response to "Rosii umplute cu pui si cruditati"

  1. Superbe, j'adore la garniture sa dois être une délice!
    Bjs

    Danutza says:

    Merci Beth! Bisous :*

    Anonim says:

    Ce bine arata! Mulțumesc pentru reteta

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.