Ardei umpluţi II
By http://retetegg.blogspot.ro/
Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.
Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)
Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!
Am folosit:
Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.
Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)
Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!
Am folosit:
- 10 ardei grasi, 2 rosii mici, 1 kg carne de porc tocata, 150 gr orez, 3-4 cepe verzi, 100 gr pasta de tomate, condimente (cimbru, sare, piper).
- Pt sos: 5-6 linguri pasta de tomate, condimente (dafin, piper), 4 pahare de apa si 4 linguri de faina.
Ardeii i-am curatat de seminte.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.
Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.
Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.
L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.
Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.
Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.
L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.
Pofta buna!
Ce buni,preferatii mei!!!
Merci Flory! Pai, cui nu-i plac ardeii umpluti?:):)
Ooo! Cat de mult imi plac mie ardeii umpluti! Tare bune trebuie sa fie. :)
Multumesc Rita! Si mie imi plac foarte mult, si cei cu carnita si cei de post cu orez :D
Pup:*