Ardei umpluţi II





By http://retetegg.blogspot.ro/

Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.

Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)

Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!

Am folosit:
  • 10 ardei grasi, 2 rosii mici, 1 kg carne de porc tocata, 150 gr orez, 3-4 cepe verzi, 100 gr pasta de tomate, condimente (cimbru, sare, piper).
  • Pt sos: 5-6 linguri pasta de tomate, condimente (dafin, piper), 4 pahare de apa si 4 linguri de faina.
Ardeii i-am curatat de seminte.

Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.

Am umplut ardeii cu amestecul de carne.

I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.

Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.

Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.

L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.


Pofta buna!

4 Response to "Ardei umpluţi II"

  1. FLORY says:

    Ce buni,preferatii mei!!!

    Danutza says:

    Merci Flory! Pai, cui nu-i plac ardeii umpluti?:):)

    Ooo! Cat de mult imi plac mie ardeii umpluti! Tare bune trebuie sa fie. :)

    Danutza says:

    Multumesc Rita! Si mie imi plac foarte mult, si cei cu carnita si cei de post cu orez :D

    Pup:*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.