Chec
Zilele trecute am observat ca nu am pe blog o reteta pentru chec. Desi este cea mai simpla prajitura, se pregateste repede si cu ingrediente nu foarte costisitoare, eu nu am reusit sa v-o prezint pana acum :)
Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!
Am folosit:
Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.
Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.
Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).
Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.
Am scos din tava si am pudrat cu zahar.
Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.
Pofta buna!
Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!
Am folosit:
- 3 oua, 300 ml lapte dulce, 50 ml ulei, 300 gr zahar (eu folosesc drept masura o cana de 300 ml), 1 praf de copt, 2 lingurite de otet, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite de cacao (daca il vreti marmorat), faina cam cat cuprinde compozitia astfel incat sa arate la final ca o smantana mai groasa, optional (nuci, stafide, rahat), zahar pudra.
Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.
Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.
Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).
Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.
Am scos din tava si am pudrat cu zahar.
Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.
Pofta buna!
Arata bine,dar imi place si tavita,,,,,,,nu mi-o faci cadou???pupp si o zi frumoasa1!!
Merci Mirela! Tavita este foarte veche, e a mamei, am "imprumutat-o":)
Pupici!
O prajitura spornica si usoara, una care din fericire imi iese bine si mie de fiecare data:) Felicitari pt retetele tale bune, esti o inspiratie pt pofticioase :*
Dana, ce surpriza placuta mi-ai facut cu acest mesaj:)
Multumesc pt aprecieri! Pupici!
Dana, mie si lui Sorin ne place foarte mult checul. Reteta mea era un pic diferita. O voi incerca si pe a ta cu drag.
Sper sa-ti placa si reteta mea :) Eu asa o fac mereu si intotdeauna iese buna, am mai vazut cateva variante...cred ca toate ies la fel de bune :)
Spor si pofta buna va doresc!