Eclere cu vanilie/caramel şi frişcă
By http://retetegg.blogspot.com
Mare sarbatoare, mare!
Avem de sarbatorit postarea cu nr. 300, cei 120 de fani pe blogger si cei peste 1000 de fani pe facebook (pentru facebook avem si o alta surpriza dulce peste cateva zile)!
Cum trebuia sa marchez sarbatoarea cu ceva inedit (pentru blog) si gustos, m-am gandit sa fac eclere. Desi cojile au fost cumparate, eclerele au iesit super bune. Le-am umplut din belsug cu crema, frisca si le-am glazurat - delicioase!
Am folosit:
Avem de sarbatorit postarea cu nr. 300, cei 120 de fani pe blogger si cei peste 1000 de fani pe facebook (pentru facebook avem si o alta surpriza dulce peste cateva zile)!
Cum trebuia sa marchez sarbatoarea cu ceva inedit (pentru blog) si gustos, m-am gandit sa fac eclere. Desi cojile au fost cumparate, eclerele au iesit super bune. Le-am umplut din belsug cu crema, frisca si le-am glazurat - delicioase!
Am folosit:
- coji de ecler (eu am luat o punga cu 27 de coji intregi pentru eclere, insa acum va ofer cantitatile de umplutura pentru 16-17 eclere), 1 plic pudding caramel, 1 plic pudding vanilie, 1 plic glazura cu gust de lamaie, 1 plic spuma pt desert cu gust de frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite zeama de lamaie, 1200 ml lapte dulce, 6 linguri de zahar, ciocolata rasa (sau ce mai doriti pt decor).
Am pus 500 ml de lapte intr-un vas la fiert.
Am amestecat continutul plicului de pudding de vanilie cu 2 linguri de zahar, 1/2 zahar vanilat, zeama de lamaie si 4 linguri din laptele de pe foc.
Am adaugat compozitia peste lapte si am amestecat pana a devenit consistenta.
La fel am procedat si cu plicul de pudding de caramel (doar ca in acesta nu am adaugat zeama de lamaie).
Am lasat cele 2 vase cu pudding intr-un loc racoros (nu frigider) timp de 30 de minute.
Cat pudding-ul se raceste, ne ocupam sa batem spuma pt frisca impreuna cu 150 ml lapte, 1 zahar vanilat si 2 linguri de zahar.
Taiem cojile de eclere pe lateral astfel incat sa le putem deschide atunci cand vrem sa le umplem.
Glazura am pregatit-o amestecand continutul plicului cu 4 lingurite de apa.
Cand pudding-ul este rece incepem sa umplem eclerele.
Eu am facut unele cu vanilie, frisca si glazura deasupra + ciocolata rasa, iar altele cu frisca, crema caramel si deasupra frisca + ciocolata rasa.
Desi pare ceva munca la ele din ceea ce am scris eu aici, de fapt se fac repede, iar de mancat se vor manca si mai repede. Ai mei nici nu au asteptat sa le termin de umplut ca au inceput sa "fure" din ele:))
Delicioase, pofta buna!
ce bine arata...ce imi plac eclerele trimite-mi si mie una..
Foarte bine arata,,,,,pupp!!
te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti l-am oferit!! spor la bucatarit
Ella, multumesc! Acum trimit eclerele spre tine:)
Mirela, mereu esti o draguta! Merci, pupici!
Stefy, multumesc mult pt premiu!
Vreau si eu... mi-ai facut o pofta de eclere, ca daca era mai devreme intram in bucatarie sa fac si eu... Imi plac si unghiutele... imi aduc aminte de vremurile cind le lasam sa creasca... Pupici si-o seara placuta !
Daniela, ma faci sa rosesc! Merci mult, te pup!
Mmmm, ce as manca si eu un ecler...arata super yummy! Felicitari si la cat mai multe postari cu retete delicioase!
weekend placut!
Multumesc din suflet Violette! Weekend placut! Pupici!