Tobă de casă





Tot din seria "preparate din porc" este si reteta de astazi, cea pentru toba de casa foarte gustoasa.

Cantitatile le stabiliti in functie de preferinte.

Am folosit:
  • 300 gr ficat de porc, 150 gr limba, 1 inima, 400 gr plamani, 200 gr rinichi, urechi, sorici, 300 gr slanina, 400 gr carne macra, piper boabe, piper macinat, sare, boia dulce, foi de dafin, stomac de porc, intestine groase.

Organele, soriciul, urechile si carnea se pun la fiert in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin. Cand s-au fiert bine se scot din apa, se lasa la racit apoi se toaca marunt. Se toaca si slanina marunt. Se amesteca toate cu boia, piper macinat si sare.

Umplem cu aceasta compozitie stomacul de porc si intestinele.

Le legam bine, eventual le coasem la un capat, le intepam cu un ac si le punem la fiert 20 - 25 de minute. Le scurgem si le lasam la presat pana a doua zi.

Toba de casa este si mai buna daca o lasam 1-2 zile la afumat.

Un preparat gustos pentru masa de Craciun. Pofta buna!

2 Response to "Tobă de casă"

  1. Felicitari pentru retetele cu de-ale porcului. Sarbatori fericite si-un An Nou cu bucurii!

    Danutza says:

    Multumesc Sara&Miki

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.