File de merluciu cu sos de capere


Pentru ca am vazut in multe meniuri caperele si pentru ca nici macar nu le gustasem pana acum, am decis sa le acord o sansa :) Nu-mi pare rau deloc, ba chiar imi plac, mai ales alaturi de peste!

Sosul pe care l-am facut cu ele nu-i chiar meuniere, ci mai degraba o mica improvizatie, la fel de buna :). Pestele l-am pregatit in cuptor, iar ca garnitura am servit un orez cu legume.

Am folosit:
  • 2 bucati file de merluciu, 100 g capere, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, chilli, 1/2 lamaie.
Bucatile de file le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am asezat in tava unsa cu o lingura de ulei de masline. Am pus pe ele sare, piper si chilli.

Am pus tava la cuptor timp de 25 de minute.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei de masline si am adaugat 1/2 legatura de patrunjel si zeama de la lamaie. Am condimentat cu sare si piper, apoi am pus caperele scurse (eu le-am luat conservate in otet).

Am servit pestele cu sos de capere si garnitura de orez cu legume.

Pofta buna si gatiti cu spor!

8 Response to "File de merluciu cu sos de capere"

  1. O reteta ce merita incercata! Foarte bun pentru sanatate.

    Vreau si eu :)! Pupici!

    Danutza says:

    Asa-i Valentina! Gustos si sanatos :)

    Danutza says:

    Andreea, cu mare drag te servesc! Pupici!

    Cristina says:

    Pare tare bun, as gusta si eu putin!

    Unde-i peste,hop si eu ca taaare-mi place!!
    O duminica frumoasa Danutza!!

    Danutza says:

    Cristina, te astept :) Pup:*

    Danutza says:

    Si noua ne place pestele :)

    Pupici si duminica frumoasa:*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.