File de merluciu cu sos de capere
Pentru ca am vazut in multe meniuri caperele si pentru ca nici macar nu le gustasem pana acum, am decis sa le acord o sansa :) Nu-mi pare rau deloc, ba chiar imi plac, mai ales alaturi de peste!
Sosul pe care l-am facut cu ele nu-i chiar meuniere, ci mai degraba o mica improvizatie, la fel de buna :). Pestele l-am pregatit in cuptor, iar ca garnitura am servit un orez cu legume.
Am folosit:
- 2 bucati file de merluciu, 100 g capere, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, chilli, 1/2 lamaie.
Bucatile de file le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am asezat in tava unsa cu o lingura de ulei de masline. Am pus pe ele sare, piper si chilli.
Am pus tava la cuptor timp de 25 de minute.
Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei de masline si am adaugat 1/2 legatura de patrunjel si zeama de la lamaie. Am condimentat cu sare si piper, apoi am pus caperele scurse (eu le-am luat conservate in otet).
Am servit pestele cu sos de capere si garnitura de orez cu legume.
Pofta buna si gatiti cu spor!
O reteta ce merita incercata! Foarte bun pentru sanatate.
Vreau si eu :)! Pupici!
Asa-i Valentina! Gustos si sanatos :)
Andreea, cu mare drag te servesc! Pupici!
Pare tare bun, as gusta si eu putin!
Unde-i peste,hop si eu ca taaare-mi place!!
O duminica frumoasa Danutza!!
Cristina, te astept :) Pup:*
Si noua ne place pestele :)
Pupici si duminica frumoasa:*