Musaca


















Iar weekend, iar timp liber pentru bucatareala!

Urmeaza o saptamana intreaga de bucatareala, fiindca vine Pastele si fiindca am o saptamana de concediu. Imi doresc sa pregatesc foarte multe bunatati pentru cei dragi, asa ca am inceput momentan cu ceva traditional si deja bine cunoscut de toata lumea, musaca de cartofi.

Mie imi place foarte mult musacaua, fie ea cu dovlecei, vinete, cartofi. Ador combinatia de legume si carne. Desi e super buna, are multe calorii. Insa cum nu am probleme cu silueta, imi permit o portie, doua ... trei :)

Am folosit:

  • 1 kg cartofi, 500 gr carne tocata de porc, condimente, 2 linguri pasta de tomate, 2-3 linguri cuburi de rosii in bulion, 1 rosie, 1 ceapa, 1 ou, 100 gr cascaval.

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente. Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si sosurile de rosii. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat amestecul cu tarhon, curry, piper, sare si oregano.
Cartofii i-am taiat felii.

Am asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne.Am incheiat cu inca un strat de cartofi si am bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si am pus peste ea un sos din ou batut si cascaval ras.
Am mai lasat inca 25 de minute in cuptor la foc potrivit.

A iesit foarte buna si a fost foarte gustoasa servita cu castraveciori acrii!

0 Response to "Musaca"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.