Retete pentru sarbatori

By http://retetegg.blogspot.ro/

A sosit din nou luna decembrie, se apropie Craciunul, apoi Revelionul. Cu totii ne gandim deja la retete pentru sarbatori, ne facem planuri, liste si vrem sa facem cele mai bune alegeri pentru masa festiva. Mai ales daca avem si musafiri :)

Ca in fiecare an la noi de Craciun se merge foarte mult pe traditie, pe preparate culinare cu specific romanesc, delicii porcine, etc. De Revelion mai iesim din tipar cu vre-un aperitiv sofisticat, o salata exotica sau un desert international :)

Pentru anul acesta v-am adus o selectie de 60 de retete pentru sarbatori, din toate categoriile, de la aperitiv si pana la desert/ bauturi. Nu sunt toate traditionale, dar nici nu trebuie, caci nu toata lumea prefera sa manance doar sarmale si caltabosi :)

Craciunul nu ar trebui sa fie doar despre mancare, ci si despre familie, daruri frumoase, bradut vesel impodobit, colinde si colindatori. Dar toate astea merg mai bine cand ai si-o masa bogata.

Pentru Craciun de obicei alegem o masa incarcata, mai ales ca la noi si taiatul porcului e o traditie. Nu lipseste salata boeuf, nu lipsesc sarmalutele si clar vrem si toba, lebar, carnati, ca sa nu mai spun de fripturica, musai cozonac si un vin fiert ca sa incheiem masa fericiti :D




4. Piftie 





































Pentru masa de Revelion alegerile sunt mai usoare, fiindca dupa atatea delicii servite de Craciun avem nevoie de preparate mai light, deserturi mai fine si racoritoare, plus cateva cocktail-uri.

Cum traditia spune ca este recomandat sa mancam peste de Revelion, ne conformam si alegem pestele. Poate sa fie orice fel de peste, nu neparat proaspat, pt felul de baza, ci si afumat daca vrem un aperitiv sau o salata. Sau putem alege fructe de mare.





































































60. Frappe



Va doresc mult spor la cumparaturi si in bucatarie, dar mai ales multa imaginatie si inspiratie :)

2 Response to "Retete pentru sarbatori"

  1. Merișor says:

    Vaaai, cate delicii culinare avem aici!!! Bravo, fata draga si harnica! <3

    Danutza says:

    Multu mult Merisor! Le-am tot adunat an de an, ramane doar sa ma decid ce aleg sa pregatesc, ca n-as prea vrea sa fac excese :)

    Pupici :* <3

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.