Chifle rustice



By http://retetegg.blogspot.com

Chiflele acestea rustice sunt probabil cele mai bune pe care le-am făcut până acum. De obicei prefer sa fac pâinea clasică, in tava, dar acum aveam niste burgeri in plan și era musai sa fie chifle.

Daca și vouă vă plac burgerii delicioși de casa, incercati aceste chifle pufoase și rumene. Nu se fac greu, de fapt nici nu au nevoie de frământare! 

Am folosit:

  • 600 g faina, 300 ml apă, 100 g iaurt, 3 linguri ulei floarea-soarelui, 1 linguriță sare, 2 lingurițe zahar, 1 plic drojdie uscata;

Intr-un vas pe foc punem apa, zahărul și iaurtul. Încălzim la max 40 grade, oprim focul și punem drojdia. Lăsăm 5 min până când drojdia se umfla deasupra ca o ciuperca.

Într-un bol mai mare punem faina și sarea. Facem o adâncitură in mijloc și turnam amestecul de mai sus și 3 linguri de ulei. Amestecam manual sau cu robotul până se încorporează ingredientele împreună.

Aluatul este moale și lipicios, nu va speriați, așa trebuie sa fie. Îl acoperim cu folie sau prosop și îl lăsăm la dospit aproximativ 1 ora.

Când și-a dublat volumul este gata. Îl punem pe masa tapetată cu făină, și îl împărțim in 6 bucăți. Incercam sa le modelam cat mai rotunde și egale.

Le punem in tava pe hârtie de copt. Introducem in cuptor preîncălzit și le coacem la 180 de grade timp de 25 de minute. Eu le am mai lăsat extra 5 min pt că le am vrut rumene deasupra.

Sunt bune calde, fierbinți, reci și merg mâncate cam cu orice va place. Au fost excelente pt burgeri, dar și a doua zi la micul dejun transformate în sandviș.

 Pofta buna și spor la bucătărit!

0 Response to "Chifle rustice "

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.