Prajitura cu zmeura
luni, 13 iulie 2015
22:12:00
,
0 Comments
Etichete: faina , oua , praf de copt , prajitura , prajitura cu zmeura , prajitura rapida , prajitura simpla , ulei , zahar , zmeura
Etichete: faina , oua , praf de copt , prajitura , prajitura cu zmeura , prajitura rapida , prajitura simpla , ulei , zahar , zmeura
By http://retetegg.blogspot.ro/
Am folosit:
Se adauga uleiul, galbenusurile si esenta. Se mixeaza la viteza mai mica si se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt.
Aluatul obtinut se intinde uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Zmeura bina spalata si apoi scursa, se trece prin putina faina si se pune peste aluat, in tava.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic 40 minute.
Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Cand prajitura e complet rece se poate pudra cu zahar.
Zmeura este preferata mea, o ador pur si simplu! Este dulce, parfumata, perfecta intr-o multime de deserturi de sezon.
Singurul dezavantaj este ca zmeura proaspata se gaseste doar in aceasta perioada si nu poti consuma oricand ai pofta. Cea congelata este ok in prajituri, insa mie mi se pare ca isi pierde din aroma (si evident, si din prospetime).
Dupa ce am mancat pe saturate zmeura, m-am gandit sa pregatesc si o prajitura simpla cu ea. Nimic mai bun intr-o zi de weekend, langa un pahar de limonada cu menta!
Portii: 10-12
Timp de preparare: 60 min
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 10 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 10-12 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 3-4 picaturi esenta de lamaie, 350 g zmeura, zahar pudra si menta (pt decor)
Albusurile se separa de galbenusuri. Se pun in vasul robotului si se
mixeaza bine cu un praf de sare pana devin spuma. Se adauga zaharul si
zaharul vanilat, apoi se mareste viteza si se mixeaza pana devin spuma
tare (care nu pica din vas cand il intoarcem).
Se adauga uleiul, galbenusurile si esenta. Se mixeaza la viteza mai mica si se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt.
Aluatul obtinut se intinde uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Zmeura bina spalata si apoi scursa, se trece prin putina faina si se pune peste aluat, in tava.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic 40 minute.
Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Cand prajitura e complet rece se poate pudra cu zahar.
Se decoreaza cu zmeura si frunze de menta proaspata.
0 Response to "Prajitura cu zmeura"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!