Prajitura cu ciocolata si cirese


Vine weekend-ul si avem pofta de bunatati, de ceva dulce, pufos, cremos :) Dar e cald si nu vrem sa petrecem multe ore in bucatarie, pregatind un desert sofisticat.

Prajitura aceasta, cu ciocolata, frisca si cirese (sau visine, alte fructe de sezon) este la fix in asemenea zile. Se face foarte usor, este absolut delicioasa si spornica. Iese o tava mare de praji, cu care multumim toti pofticiosii familiei si ceva musafiri :P

Eu am avut initial reteta de la prajitura cu mac, insa am modificat-o asa cum am simtit eu ca ar merge mai bine.

Am folosit:
  • Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 4 linguri ulei, 12 linguri faina, 1 praf de copt, un zahar vanilat, un praf de sare, coaja de lamaie, 10-15 cirese fara samburi;
  • Crema: 200 g ciocolata, 400 ml frisca lichida, 1 esenta de rom;
  • Decor: frisca, fructe (cirese, visine, capsuni, fructe de padure, etc)
Pentru blat am folosit toate ingredientele la temperatura camerei.

Am separat ouale. Galbenusurile le-am mixat cu zahar pana au devenit crema. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Le-am pus peste crema de galbenusuri, am pus uleiul si am mixat bine cateva minute. 

Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Am omogenizat bine. Am pus ciresele scurse si pudrate cu faina. Optional se poate pune si miez de nuca macinat in blat.

Am pus compozitia in tava de la aragaz, pe hartie de copt. 

Am copt la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana ce blatul a devenit usor rumen deasupra.

L-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida si am adaugat esenta de rom.

Am lasat 2 ore la frigider. Crema nu trebuie sa fie tare, trebuie sa curga si sa se poata intinde uniform pe blat.

Am taiat blatul in bucatele mici, am pus crema desupra si am bagat prajitura la frigider 2-3 ore.

Am preferat sa-l tai inainte pentru ca am vrut sa ajunga crema cat mai bine pe fiecare bucata de prajitura si intre bucati.

Dupa timpul petrecut la frigider am scos prajitura, am decorat, apoi am luat cu paleta mini prajiturile si le-am pus pe platou.

Am ales pentru decor frisca si cate o cireasa. Se poate lasa si simpla, doar cu toppingul de ciocolata si putina nuca macinata. Daca vreti se poate insiropa blatul putin.

Este o prajitura foarte buna, cremoasa, pufoasa si racoritoare.

Pofta buna si weekend minunat!

4 Response to "Prajitura cu ciocolata si cirese"

  1. "...foarte buna, cremoasa, pufoasa si racoritoare...." oare ce ne-am putea dori mai mult ???
    Un adevarat rasfat !
    Te tzuc cu drag !

    Danutza says:

    Asa-i, daca am prajiturica nu-mi mai doresc altceva :) Pupici :*

    Merișor says:

    Yummmm, ce bunatate de prajitura! >:D<

    Danutza says:

    Multu mult! E fooarte buna :* Pup

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.