Hummus cu tahini


By http://retetegg.blogspot.com

Pana acum cativa ani nu prea eram fan hummus si mancam destul de rar. Apoi am gustat la un restaurant un hummus bun de tot si de atunci am incercat sa il prepar acasa, astfel incat sa obtin mereu gustul ala cremos si fin.

Trebuie neaparat sa puneti in el si tahini (pasta de susan), care se poate face usor in casa, atunci cand nu gasiti la magazin.

Am folosit:

300 g naut fiert, 1/2 lingurita sare, sucul de la 1/2 lamaie, 3 linguri pasta de susan (200 g susan, 100 ml ulei), 2-3 linguri ulei de masline

Pentru pasta de susan rumeniti 2 minute semintele de susan intr-o tigaie, apoi mixati-le cu ulei pana devin pasta. Merge repede treaba cu un blender vertical.

Pasati fin nautul si adaugati apoi sare, suc de lamaie, ulei de masline si pasta de susan. Amestecati bine si stropiti la final cu inca putin ulei.

Serviti dupa preferinte cu lipie, paine coapta, etc.

Pofta buna si spor la bucatarit!

0 Response to "Hummus cu tahini "

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.