Pilaf cu spanac


O reteta foarte simpla si gustoasa, de sezon, este pilaful cu spanac. Ideal si in post, orezul cu spanac este o varianta inedita de preparare a clasicului pilaf. Spanacul contine fier si este sanatos, iar orezul este satios. Daca va plac urzicile puteti incerca si reteta: http://retetegg.blogspot.ro/2013/04/risotto-cu-urzici.html

Pentru reteta de pilaf cu spanac aveti nevoie de doar cateva ingrediente si obtineti rapid o masa gustoasa. Se poate servi si ca garnitura, langa carne de pui, porc sau vita, dar e perfect simplu :)

Portii: 4
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 2 cesti orez (250 g), 4 cesti apa, 200 g spanac, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, piper, patrunjel, marar, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita boia dulce
Ceapa si morcovii se taie si se pun la calit in ulei. Se adauga boia, sare si piper. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga orezul si apa.

Se amesteca orezul cu o spatula si se lasa sa fiarba, la foc mic, 15-17 min. Este ideal sa acoperiti vasul cu un capac. Din cand in cand se amesteca usor sa nu se lipeasca.

Se adauga spanacul tocat, patrunjelul si mararul. Se mai lasa 6-7 minute pe foc si este gata.

Se serveste simplu sau ca garnitura langa preparate din carne.

Pofta buna!

2 Response to "Pilaf cu spanac"

  1. Stefy says:

    nu postesc, dar o portie de pilaf vreau si eu!

    Danutza says:

    Nici eu, dar pilaful imi place tare mult, chiar si fara carne :) Te invit la masa :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.