Pilaf cu spanac
joi, 7 aprilie 2016
18:01:00
,
2 Comments
Etichete: orez , orez cu spanac si legume , orez post , pilaf , pilaf cu spanac , Reteta de post , spanac , spanac cu orez
Etichete: orez , orez cu spanac si legume , orez post , pilaf , pilaf cu spanac , Reteta de post , spanac , spanac cu orez
O reteta foarte simpla si gustoasa, de sezon, este pilaful cu spanac. Ideal si in post, orezul cu spanac este o varianta inedita de preparare a clasicului pilaf. Spanacul contine fier si este sanatos, iar orezul este satios. Daca va plac urzicile puteti incerca si reteta: http://retetegg.blogspot.ro/2013/04/risotto-cu-urzici.html
Pentru reteta de pilaf cu spanac aveti nevoie de doar cateva ingrediente si obtineti rapid o masa gustoasa. Se poate servi si ca garnitura, langa carne de pui, porc sau vita, dar e perfect simplu :)
Portii: 4
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 2 cesti orez (250 g), 4 cesti apa, 200 g spanac, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, piper, patrunjel, marar, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita boia dulce
Ceapa si morcovii se taie si se pun la calit in ulei. Se adauga boia, sare si piper. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga orezul si apa.
Se amesteca orezul cu o spatula si se lasa sa fiarba, la foc mic, 15-17 min. Este ideal sa acoperiti vasul cu un capac. Din cand in cand se amesteca usor sa nu se lipeasca.
Se adauga spanacul tocat, patrunjelul si mararul. Se mai lasa 6-7 minute pe foc si este gata.
Se serveste simplu sau ca garnitura langa preparate din carne.
Pofta buna!
nu postesc, dar o portie de pilaf vreau si eu!
Nici eu, dar pilaful imi place tare mult, chiar si fara carne :) Te invit la masa :*