Tort de ciocolata cu zmeura
By http://retetegg.blogspot.com
Chiar daca nu sunt mare experta in decorat, ador torturile facute in casa!
Am cateva creme preferate pe care le fac aproape la fiecare tort, iar printre ele este si cea de Nutella cu mascarpone. E cea mai usoara crema cu reusita sigura si gust delicios.
Iar daca intr-un tort cu blat pufos de casa si crema de Nutella & mascarpone mai punem si cateva zmeurici aromate avem succes garantat!
Am folosit:
Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 esenta vanilie;
Crema & decor: 300 g Nutella, 250 g mascarpone, zmeura, fulgi de migdale si menta
Sirop: 100 g zahar, 200 ml apa, 1 esenta de rom
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand in timp ce mixam.
Cand albusurile sunt spuma tare adaugam galbenusurile si esenta. Mai mixam 2 minute.
Cernem faina printr-o sita fina impreuna cu praful de copt. O adaugam treptat in compozitia de oua si amestecam cu o spatula.
Amestecati foarte usor ca sa nu se lase aluatul!
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 g timp de 25 min. Eu folosesc sina din mijloc si caldura sus si jos.
Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem in 2 sau 3 felii pe orizontala.
Pentru crema mixam bine mascarpone cu Nutella. Daca mascarpone e direct de la frigider nu mai e nevoie sa lasam crema la rece inainte sa o punem pe tort.
Pregatim siropul din apa, zahar si esenta de rom. Il fierbem cateva minute apoi il racim complet.
Insiropam blatul si adaugam 1-2 straturi de crema. Imbracam tortul in crema si decoram dupa preferinta. Eu am ales zmeura, fulgi de migdale si menta.
Zmeura se poate pune si intre straturile tortului daca doriti.
Enjoy!🎂🍫🍰
0 Response to "Tort de ciocolata cu zmeura"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!