Gogosi pufoase inimioare


By http://retetegg.blogspot.com

Pentru ca e februarie, luna iubirii, am adus pentru voi cateva retete tematice 🥰😁❤️

O reteta simpla si gustoasa de gogosi pufoase poate sa devina un preparat duulce si dragut de ziua indragostitilor. Aveti nevoie doar de o forma de taiat inimioara si magia e gata 😄

De fapt, multe preparate simple pot sa devina o idee pt o cina romantica, vin eu cu propuneri in urmatoarele zile 😉

Am folosit:

  • 500 g faina alba 000, 2 oua, 50 g unt 82% grasime, 100 g zahar, 100 g iaurt 10% grasime, 100 ml lapte, 1 plic drojdie, 1 praf de sare, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei pt prajit aprox 400 ml.

Intr-un bol punem faina cernuta si o amestecam cu sarea si drojdia.

Intr-un vas pe foc mic incalzim laptele in care topim untul si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, trebuie sa fie doar cald. Punem in el si esentele.

Punem lichidul peste faina din bol, adaugand apoi iaurtul si ouale.

Amestecam incet pana se formeaza un aluat omogen.

Framantam bine aluatul cateva minute in bol sau pe blat.

Il lasam in bol, acoperit cu folie sau un prosop, intr-un loc cald. Eu il bag de obicei in cuptorul cu microunde si inchid usa ( dar NU il pornesc!!)

In aprox 1 ora isi dubleaza volumul si e gata.

Il intindem pe masa de lucru presarata cu faina si decupam gogosile cu o forma inimioara. 

Le prajim in ulei pe ambele parti si le pudram cu zahar.

Se pot servi si cu smantana si dulceata sau cu sos de ciocolata, dupa preferinte!

Enjoy!🧡❤️🩷💛💜

0 Response to "Gogosi pufoase inimioare"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.