Cheesecake cu mure ( afine, zmeura)



By http://retetegg.blogspot.com

Cheesecake-ul a ramas prajitura noastra preferata, iar atunci cand pun in ea si fructe e absolut delicioasa.

Reteta mea de cheesecake cu mure e din vara, dar gasiti si acum mure congelate, sau le puteti inlocui cu zmeura, afine, capsuni.

Totusi, in functie de cat de acre sunt fructele, mai mariti cantitatea de zahar 😄

Am folosit:

  • 800 g branza dulce ( eu iau Pilos de la Lidl), 300 g zahar, 4 linguri faina, 4 oua, 100 g unt, 200 g biscuiti digestivi, 1 praf de copt, 1 esenta de vanilie, 1 praf de sare, mure

Am amestecat 100 g de unt topit cu biscuitii maruntiti fin si am pus acest mix pe fundul tavii de copt.

Intr-un bol mare am mixat branza cu galbenusurile, esenta, praful de copt si faina.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul si am mixat pana s-a topit si a devenit ca o bezea.

Am pus albusurile peste compozitia de branza si le-am incorporat usor cu o spatula. La final am amestecat si murele in compozitie. Am turnat in tava peste stratul de biscuiti.

*Murele puteti sa le puneti si deasupra, dar mie imi place sa le gasesc prin toata prajitura.

Am copt cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45 de minute.

Daca aveti rabdare este foarte bun servit rece, daca nu, enjoy si cald 😄🙏🏻🤗🍰

Sa aveti weekend placut!

0 Response to "Cheesecake cu mure ( afine, zmeura) "

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.