Cheesecake cu mure ( afine, zmeura)
By http://retetegg.blogspot.com
Cheesecake-ul a ramas prajitura noastra preferata, iar atunci cand pun in ea si fructe e absolut delicioasa.
Reteta mea de cheesecake cu mure e din vara, dar gasiti si acum mure congelate, sau le puteti inlocui cu zmeura, afine, capsuni.
Totusi, in functie de cat de acre sunt fructele, mai mariti cantitatea de zahar 😄
Am folosit:
- 800 g branza dulce ( eu iau Pilos de la Lidl), 300 g zahar, 4 linguri faina, 4 oua, 100 g unt, 200 g biscuiti digestivi, 1 praf de copt, 1 esenta de vanilie, 1 praf de sare, mure
Am amestecat 100 g de unt topit cu biscuitii maruntiti fin si am pus acest mix pe fundul tavii de copt.
Intr-un bol mare am mixat branza cu galbenusurile, esenta, praful de copt si faina.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul si am mixat pana s-a topit si a devenit ca o bezea.
Am pus albusurile peste compozitia de branza si le-am incorporat usor cu o spatula. La final am amestecat si murele in compozitie. Am turnat in tava peste stratul de biscuiti.
*Murele puteti sa le puneti si deasupra, dar mie imi place sa le gasesc prin toata prajitura.
Am copt cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45 de minute.
Daca aveti rabdare este foarte bun servit rece, daca nu, enjoy si cald 😄🙏🏻🤗🍰
Sa aveti weekend placut!
0 Response to "Cheesecake cu mure ( afine, zmeura) "
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!