Tort 40 cu mascarpone si ciocolata
Etichete: blat de tort , decoratiuni tort , frisca , macaroons , mascarpone , nutella , tort , tort 40 , tort aniversar , tort ciocolata , tort cu nutella , tort de casa , tort mascarpone , tort usor
By http://retetegg.blogspot.com
Sotul meu si-a dorit de ziua lui un tort in forma de cifre. E prima data cand fac un tort asa de mare si a fost o provocare sa iasa bine, mai ales ca nu am forme de cifre pt copt blatul.
Am folosit 3 forme de chec si o forma de guguluf luate din Pepco.
Tortul are blat de vanilie insiropat, crema de mascarpone cu frisca si fructe de padure si crema de ciocolata cu mascarpone si alune de padure.
Am folosit:
- Pt un blat de chec: 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 10 linguri faina, un praf de sare
- Pt blatul rotund: 8 oua, 8 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 16 linguri faina, un praf de sare
- Pt prima crema: 350 g mascarpone, 250 g frisca lichida, 120 g zahar pudra, 1 esenta de vanilie, fructe de padure (zmeura, afine)
- Pt a doua crema: 250 g mascarpone, 150 g Nutella, 50 g zahar pudra, 1 esenta de rom, 50 g alune de padure maruntite
- Pt sirop: 300 ml apa, 150 g zahar, 1/2 pastaie de vanilie
- Decor: crema de frisca si mascarpone, fulgi de migdale, macarons, coacaze rosii, Nutella
Am separat albusurile de galbenusuri. Le-am batut intai spuma cu praful de sare, apoi le-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit. Am adaugat pe rand galbenusurile si am mixat bine.
Cu o spatula am amestecat usor cate o lingura de faina si praful de copt. Trebuie sa amestecati usor pentru ca aluatul sa ramana pufos.
L-am copt la 180 de grade timp de 25 de minute.
Pentru prima crema am mixat frisca cu zaharul 2 minute, apoi am adaugat esenta si mascarpone si am mixat pana a devenit o crema fina si omogena. Am adaugat fructele si le-am amestecat usor cu o spatula. Am pus-o imediat la frigider.
Pentru a doua crema am mixat toate ingredientele impreuna. Am pus-o si pe aceasta imediat la frigider.
Am facut un sirop din apa si zahar pe care l-am fiert cateva minute, apoi l-am lasat sa se raceasca infuzat cu pastaie de vanilie.
Dupa ce s-au racit cremele, blatul si siropul, am montat tortul.
Am taiat fiecare blat in 3 straturi. Am insiropat fiecare strat, am pus crema mascarpone si frisca, apoi crema de ciocolata si deasupra crema mascarpone si frisca.
La decor va puteti descurca mai bine decat mine 😄🙈 Eu am ales fulgi de migdale pe margini, un contur de Nutella, coacaze si macarons.
A fost foarte buuun!😉😁
0 Response to "Tort 40 cu mascarpone si ciocolata"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!