Salata cu paste, blue cheese si curcan


O salata cu adevarat delicioasa este salata pe care v-o propun astazi! Este o reteta proprie, as putea sa-i spun chiar inventie, dar sunt sigura ca au mai testat si altii combinatia aceasta de ingrediente :)

Eu am pornit de la dorinta de a savura o reteta de salata usoara, cu paste si carne de pasare, iar treptat m-am gandit ce ar mai merge sa combin in aceasta salata. 

Nu are foarte multe ingrediente, dar are tot ce-i esential: carbohidrati (paste), proteine (carne de curcan, blue cheese), fibre (rucola, rosii), vitamine (rosii, rucola).

Am folosit (2 portii):
  • 150 g paste (fusilli), 10-12 rosii cherry, 100 g blue cheese, 1 maini rucola, 300 g piept de curcan (asezonat cu sare de mare, piper mozaic, boia dulce, oregano si chilli), dressing (sucul de la 1 lamaie, 4 linguri ulei de masline, sare, piper).
Pastele se fierb in apa cu sare. Se pun in strecuratoare si se trece un jet de apa rece peste ele. Prevenim astfel sa se lipeasca intre ele dupa fierbere.

Rosiile si rucola se spala si se scurg bine.

Pieptul de curcan se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza si se pune in tigaie, fara ulei (doar daca aveti tigaie antiaderenta; daca nu aveti folositi 1 lingura ulei de masline).

Se intoarce pe toate partile pana devine rumen.

Pe farfurii se aseaza frunze de rucola, paste, rosii cherry (cele mari merg taiate pe jumatate), piept de curcan si bucatele de blue cheese.

Se prepara dressing-ul si se pune in fiecare farfurie, peste salata, dupa gust.

Daca nu va place branza cu mucegai (blue cheese) se poate pune si mozzarela sau branza feta. Alegeti insa o branza cremoasa, nu telemea clasica :)

In aceasta salata mai merg puse nuci sau migdale, usor coapte. Chiar si alunele de padure sunt o alegere buna.

Este o salata usoara, de vara, consistenta si foarte gustoasa!

Pofta buna si gatiti cu spor!

0 Response to "Salata cu paste, blue cheese si curcan"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.