Inghetata de pepene galben

By http://retetegg.blogspot.ro/

Mi-am cumparat de curand forme si bete pentru inghetata si era musai sa le inaugurez. Am profitat de zilele calduroase si am facut inghetata. De sezon, cu pepene galben :)

Este o varianta rapida de inghetata, preparata la rece, in blender, apoi congelata cateva ore.

Am folosit:
  • 250 ml frisca, 1 plic intaritor pt frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 pepene galben zemos de 700 g.
In blender am pus mai intai frisca si intaritorul si le-am mixat 2-3 minute.

Am pus apoi zaharul pudra si pepenele galben decojit si taiat cuburi.

Am mixat 4-5 minute pana cand am obtinut o compozitie omogena si fina.

Trebuie sa fie usor lichida, sa curga singura din vasul blenderului in formele de inghetata.

Pentru ca am forme micute (si putine), am pus inghetata care mi-a ramas intr-o caserola mica.

Am lasat la congelator 4 ore. Desigur, se poate lasa pana dimineata sau se poate pastra cateva zile fara probleme.

Este foarte usor de facut si practica! Fructele se pot pune dupa placul fiecaruia, merita sa incercati mai ales cu fructe de sezon, vara!

Enjoy!

0 Response to "Inghetata de pepene galben"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.