10 deserturi pentru Craciun


Mai este doar o saptamana pana la Craciun asa ca trebuie sa ne gandim si la desert, mai exact la ce deserturi vom avea pe masa de Craciun.

Nu este nevoie sa muncim la ele mult sau sa fie sofisticate si scumpe ca sa ne fie pe plac tuturor si sa completeze perfect masa de sarbatoare. Eu am redus lista la 10 tipuri de deserturi care merg foarte bine pentru Craciun, insa le putem prepara si de Revelion.

Din ele putem alege 2 sau 3, fiindca mi se pare suficient, nu avem nevoie de o indigestie, doar de un dulce bun :D

1. Cozonacul este in general prima alegere. Cu nuca, cu stafide, cacao, rahat, ciocolata, pentru fiecare mofturos avem cate o optiune :)



2. Checul este si el o buna optiune, mai ales daca nu avem rabdare sa facem cozonaci. Se poate face in diverse variante: cu cacao, cu fructe, cu fructe uscate, cu aroma de lamaie sau vanilie.
 

3. Cornuletele erau desertul care nu prea lipsea in copilarie de pe masa de Craciun. Fragede, umplute cu rahat, gem, nuca, ciocolata, mai mici sau mai mari in functie de timp si rabdare.
 

4. Fursecurile sunt intodeauna pe lista mea de Craciun. Fie ca le fac in ton cu sarbatoarea, fie pur si simplu in diverse forme, arome si culori. De la biscuiti clasici si pana la fursecuri fine, cu glazura, pudrate cu zahar sau umplute, fursecurile isi au in fiecare an locul pe masa mea.
 

5. Prajiturile cu crema sunt intotdeauna o alegere buna, fiindca multi le prefera. Fiind cremoase si glazurate, devin atractia musafirilor si a copiilor. Nu trebuie sa arate toate ca la cofetarie, caci sunt prajituri de casa, dar merita sa ne incercam talentul si sa le decoram cat mai dragut :)
  

6. Torturile sunt o solutie mai simpla pentru gospodine. Daca te concentrezi asupra unui singur tort mare, din care sa manance toata familia si eventual si musafirii, nu mai este necesar sa faci 3-4 feluri de prajiturele.
Un tort cu 1-2 feluri de crema, cu ceva fructe, sau doar cu multa cioco, cu nuci, iar daca ai talent un tort imbracat in pasta de zahar si decorat in ton cu sarbatoarea :)

 
7. Deserturile in cupe sunt ideale daca vrem ceva rapid si usor. Daca simtim deja ca am exagerat cu sarmalute, carnaciori si piftie, musai la desert servim o cupa fina. Un desert racoritor, profiterol, inghetata sau diverse creme cu fructe ... ba chiar mai indicat, o salata de fructe!


 
8. Bomboanele sunt ceva mai migaloase, mai ales daca alegem sa pregatim vreo 100 de bucati, trebuie sa ne inarmam cu rabdare :) Insa merita rezultatul!
 

9. Ruladele sunt preferatele mele. Au fost singurul desert care mi-a iesit perfect din prima si le fac la orice sarbatoare importanta. Umplute cu tot felul de creme sunt minunate si foarte pufoase.

 
10. Buturuga de Craciun/ Bûche de Noel este un desert traditional la francezi, insa merita sa imprumutam si noi ideea. In sine, acest desert e tot o rulada, ceva mai cremoasa, transformata intr-un tortulet foarte dragut care isi merita locul pe masa de Craciun.


 Va doresc mult spor la cumparaturi si in bucatarie, dar mai ales multa imaginatie si inspiratie :)

0 Response to "10 deserturi pentru Craciun"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.