Supa crema de sfecla rosie


Supa crema de sfecla rosie este o supa foarte sanatoasa, hranitoare si gustoasa. Este ideala in zilele friguroase cand ne dorim o masa calda. 

Se poate servi simpla, cu smantana, cu paine coapta, cu taietei. Nu are nevoie de prea multe ingrediente si se pregateste foarte usor, asa ca trebuie sa o incercati si voi :)

Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
 
Am folosit:
  • 1 sfecla rosie (~ 400 g), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa, 1 ardei kapia, 2-3 linguri sos de rosii, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, busuioc.
Morcovii, radacina de patrunjel, sfecla rosie, ceapa si ardeiul se curata si se taie in bucati mari. Se pun la fiert intr-un vas cu apa.

Se lasa sa fiarba acoperite cu un capac. Cand legumele au fiert si apa a scazut la jumatate, se pune sosul de rosii, uleiul, busuiocul si 1/2 din legatura de patrunjel.

Se mai lasa 8-10 minute, apoi se opreste focul.

Se paseaza cu blenderul pana obtinem o crema de legume.

Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste cu patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

0 Response to "Supa crema de sfecla rosie"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.