Ardei umpluti cu orez si ciuperci

 
By http://retetegg.blogspot.ro/

Ardeii umpluti sunt preferatii mei. Uneori insa, trebuie sa mai diversific si sa renunt la umplutura clasica, de carne tocata. Asa ca o reteta usoara, de post, cu orez si ciuperci e o alegere perfecta pentru a umple ardeii.

Si pentru ca am vrut o reteta rapida am ales sa ii prepar la cuptor, intr-un sos delicios de rosii. Daca nu ii preparati de post, se poate pune cascaval/ parmezan ras in umplutura sau deasupra. E foarte bun!

Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 4 ardei kapia, 200 g orez, 200 g ciuperci, 1 ceapa, cateva frunze de marar si patrunjel, 1 varf lingurita curcuma, 2 linguri ulei, sare, piper, 200 ml sos de rosii, busuioc, oregano.
Ardeii se spala, se curata de cotoare si se taie in 2.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa tocata. Se adauga ciupercile si apoi orezul. 

Se pun 1-2 pahare cu apa si se lasa sa fiarba acoperit cu capac. Cand s-a evaporat apa si orezul s-a umflat, se adauga sare, piper si putina pudra de curcuma (sau cateva firicele de sofran).

La final se pun verdeturile tocate marunt.

Cu amestecul de orez se umplu jumatatile de ardei si se aseaza in tava.

Se pune sosul de rosii amestecat cu putin busuioc, oregano si un praf de sare. Se toarna in tava, dar nu peste ardei.

Se lasa la cuptor aproximativ 30-35 minute la foc mic.

Se servesc ardeii cu sosul din tava. Optional se poate pune cascaval sau parmezan ras peste ardei.

Pofta buna!

0 Response to "Ardei umpluti cu orez si ciuperci"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.