Tocana de legume cu vita


Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos. Legumele de sezon sunt ideale pentru a prepara o tocana sanatoasa si rapida. Sunt legume proaspete si crude, care au timp redus de gatire asa ca tocana se prepara foarte usor.

Eu am ales sa ii pun si carne, de vita. Desigur, puneti alege carne de pui, curcan sau porc, dupa preferinte. Dar este delicioasa si de post, doar cu legume si verdeata. 

Portii: 6
Timp de preparare: 1h 20min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 800 g pulpa de vitel, 1 ceapa rosie, 1 leg ceapa verde, 3 morcovi noi, 3 dovlecei, 1 ardei kapia rosu, 2 ardei grasi, 500 g pastai late, 1 kg cartofi noi, 4 rosii, 1 leg patrunjel, busuioc, oregano, boia dulce, sare, piper, 2-3 linguri ulei.
Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.

Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede.

Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.

Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.

Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.
Se serveste cu salata sau cu muraturi.

0 Response to "Tocana de legume cu vita"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.