Prajitura cu visine


O prajitura foarte simpla si usoara, de sezon, este prajitura cu visine. Intotdeauna mi-a placut combinatia dulce-acrisor, iar prajitura cu visine se incadreaza perfect in aceasta categorie.

Este o prajitura rapida, simpla, de vara. Se poate face cu fructe de sezon, dupa preferinta. Eu am ales visine proaspete culese din visinii de la tara, insa e delicioasa si cu cirese, zmeura, caise sau piersici.

Portii: 10-12
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 10 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 10-12 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 3-4 picaturi esenta de lamaie, 300-350 g visine
*Este primul aluat de prajitura pe care l-am facut in intregime la robot, dar daca aveti un mixer bun rezultatul este acelasi.

Albusurile se separa de galbenusuri. Se pun in vasul robotului si se mixeaza bine cu un praf de sare pana devin spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi se mareste viteza si se mixeaza pana devin spuma tare (care nu pica din vas cand il intoarcem).

Se adauga uleiul, galbenusurile si esenta. Se mixeaza la viteza mai mica si se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt.

Aluatul obtinut se intinde uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Visinele se trec prin putina faina si se pun peste aluat, in tava.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic 40 minute.

Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Cand prajitura e complet rece se poate pudra cu zahar.

 Pofta buna!

0 Response to "Prajitura cu visine"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.