Retete de Pasti/ Meniu de Pasti

By http://retetegg.blogspot.ro/

A mai ramas o luna pana la sarbatoarea de Pasti si am inceput sa ne gandim la meniul de Pasti si la ce retete sa alegem pentru masa de Pasti.

Vreau sa fie un meniu simplu, fara retete costisitoare sau sofisticate, fara sa lipseasca insa cateva retete traditionale pentru aceasta sarbatoare. Primele pe lista se afla ouale rosii, drobul, sarmalele, pasca si cozonacul, dar servim si alte preparate cu placere: salata boeuf, friptura, ciorbita si prajituri.

Desigur, fiecare isi compune meniul pentru Pasti dupa preferinte. Eu vin cu sugestii pentru cei care au nevoie de o idee sau o reteta noua.

Pentru aperitiv avem oua rosii (sau multicolore), drob, salata boeuf si cateva platouri cu gustari.


Daca nu sunteti consumatori de carne/organe miel, puteti incerca retetele mele de drob cu porc/pui.






Langa drob si oua rosii puteti servi si un platou cu salata boeuf sau platouri cu aperitive.




Pentru felul principal puteti alege intre sarmale, ardei umpluti si desigur friptura, frigarui, cu diverse garnituri.

Daca nu ati mai facut sarmale pana acum aveti aici o postare detaliata despre modul in care se fac sarmalele: Cum se fac sarmalele?

Retete de sarmale si ardei umpluti:



Friptura poate sa fie de pui, de porc, de miel, de vita. Puteti alege chiar si peste. Eu prefer carnea de pui si de porc.

Retete friptura:

 

Am ajuns si la ultima categorie, atat de indragita de noi toti, desertul. In mod traditional de Pasti alegem sa pregatim pasca si cozonac, dar se pot face o multime de alte prajituri.

Daca nu ati mai facut cozonac pana acum va propun sa cititi aceasta postare despre Cum se face cozonacul?

Pentru cei/cele care vor sa faca de Pasti cozonac, insa nu au timp sau chef sa framante o zi intreaga la el, va propun reteta de cozonac fara framantare. Am incercat-o anul trecut de Pasti si am fost extrem de multumita de rezultat. 
Alaturi de cozonac se poate prepara si pasca, delicioasa, aromata cu muuulta branza :)

Retete cozonac si pasca



Pregatiti si alte deserturi: prajituri cu crema, chec, rulada, briose, fursecuri si bomboane. Puteti face chiar si un tort, mai ales daca aveti mai multi musafiri la masa. Totul depinde de bugetul alocat pentru masa de Pasti si de cat de pofticiosi sunteti :)

Am pentru voi cateva idei de deserturi pentru Pasti:



La final am pastrat sugestiile pentru meniul de Pasti/Paste (se folosesc ambele denumiri). Sunt meniurile pregatite de mine anii trecuti, idei simple care sa va ajute sa alcatuiti un meniu perfect pentru voi si familia voastra.


Va doresc mult spor la bucatarit si sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!

2 Response to "Retete de Pasti/ Meniu de Pasti"

  1. Cristina says:

    O colectie frumoasa! Perfeta pentru a se inspira vizitatorii ;)

    Danutza says:

    Merci Cristina!
    E buna si pentru mine aceasta colectie, fiindca imi fac din timp lista cu tot ce-mi trebuie de sarbatori :D

    Pup :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.