Fancy cupcakes/ muffins


Luna trecuta a fost un maraton al prajiturilor si am facut o multime, de toate felurile si culorile :) Au fost toate delicioase, de la cele simple si clasice, pana la cele cremoase si mai elaborate.

Aceste briose pe care eu le-am denumit Fancy muffins/ cupcakes sunt dovada ca o prajiturica banala si simpla poate sa devina o prajiturica deosebita, cu "pretentii" :)

Sunt ideale cand avem pusti mofturosi care nu vor un simplu blat de chec sau atunci cand mergem intr-o vizita si vrem sa facem o impresie buna :)

Reteta este simpla, aceeasi de la briosele cu nuca si glazura, iar la decor lasati imaginatia sa zboare libera si sa creeze ceva frumos. Mai frumos decat a reusit sa creeze a mea  :))

Am folosit:
  • Pt muffins: 4 oua, 4 linguri de ulei, 7 linguri de zahar, 8 linguri lapte, 11-12 linguri faina, 40 g nuca macinata fin (optional), 2 lingurite cacao, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, un praf de sare;
  • Pt decor: 150 ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, coacaze rosii congelate (sau proaspete daca e sezon).
Pentru ca briosele sa iasa perfecte trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei.

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D

Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.

Incepem apoi sa punem faina, cate 1-2 linguri si mixam bine. Adaugam esenta si praful de copt.

La final oprim 3-4 linguri din compozitie intr-un castron si le amestecam cu cacao.

Compozitia de baza se omogenizeaza cu o spatula si se amesteca usor cu nuca macinata.

In formele pt briose asezam hartiutele pt copt si le umplem pana la jumatate cu aluatul pt briose.

Peste fiecare punem cu lingurita si putin amestec cu cacao si cu o scobitoare facem cerculete in aluat.

Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.

Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.

Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.

Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.

Frisca lichida se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se pune la frigider 10 minute.

Cand sunt complet racite le decoram cu ajutorul unui posh cu frisca si deasupra punem si cate un mic fruct. Nu-i musai sa fie coacaze, mie mi-a placut mult culoarea si contrastul alb/rosu.

Le tinem in frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna si multa inspiratie va doresc!!

8 Response to "Fancy cupcakes/ muffins"

  1. Sunt asa de dragalase!

    Danutza says:

    Daaa si mai ales gustoase! Te invit sa servim impreuna !

    Pup :*

    Simona says:

    Foarte fain arata! Fur si eu cateva!

    Danutza says:

    Multu mult! Nu-i nevoie sa furi, ti le dau eu cu tot dragul :) He he :)

    Pupici :*

    Foarte frumusele sunt, le mananci din priviri!

    Danutza says:

    Multumesc mult, Paula! :*

    De asta imi plac mie, ca poti sa le dai orice "fata"!
    Arata grozav dar si praji cu jeleu imi cam face cu ochiul:)

    Danutza says:

    Multu mult, draga mea!

    Cred ca asta-i cel mai vesel si gustos platou :) Pup pariu ca nici un mic mofturos n-ar zice nu in fata lui :D

    Pup:*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.