Fursecuri stelute cu ciocolata


Din seria dulciurilor preparate pentru Craciun, astazi va aduc fursecuri stelute cu ciocolata, foarte bune, economice si simpatice foc :)

Nu se pregatesc greu deloc, doar ca sunt putin migaloase daca alegeti o forma steluta mai mica, asa cum am eu. Cu o forma mai mare, treaba merge mai repede.

Tot ca sa economisiti timp va recomand si un truc, folositi 2 tavi, daca aveti. Eu asa am facut toate dulciurile pentru sarbatori si treaba a mers mai repede, fiindca folosind o singura tava, trebuie sa asteptam intai sa se raceasca putin, apoi sa asezam fursecurile in ea si astfel pierdem timp (valoros tare de sarbatori).

Am folosit:
  • 250 g margarina pt prajituri, 2 oua, 150 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1 plic praf de copt, 1 lingura otet, un praf de sare, esenta de fistic, faina (aprox 350 - 370 g  + cateva linguri pt masa de lucru), glazura de ciocolata (1 ciocolata cu lapte topita impreuna cu 1 lingura de unt).
Intr-un bol am pus margarina si zaharul si le-am amestecat bine.

Am adaugat apoi ouale, laptele, esenta, praful de sare si praful de copt stins cu otet.

Am amestecat din nou. In acest stadiu compozitia este destul de lichida.

Am pus faina si am continuat sa framant pana cand am obtinut un aluat tare, dar usor de modelat.

Este posibil sa intre chiar mai mult de 350 g de faina...eu nu am masurat-o exact.

Am lasat aluatul la frigider 20 de minute. Nu e musai, dar in general e bine sa-l lasati.

L-am impartit in 4 bucati. Am modelat din fiecare bucata o foaie pe masa infainata, apoi am taiat stelutele cu o forma.

Am copt fursecurile, pe hartie de copt asezata in tava, la foc mic 25 de minute.

Glazura, preparata din 1 ciocolata cu lapte amestecata cu 1 lingura de unt si topita timp de cateva minute intr-o cratita, am pus-o pe fursecuri a doua zi, cand acestea erau complet reci. Am folosit un gratar pe care am asezat fursecurile apoi am glazurat cu ajutorul unei pungi taiata la un colt.

Sunt fursecuri fragede si delicioase si raman perfecte chiar si cateva zile. Merg de minune cu o cana de lapte cald, o cafeluta sau un cappuccino.

Pofta buna si gatiti cu spor!

4 Response to "Fursecuri stelute cu ciocolata"

  1. Simona says:

    Tare bune sunt..

    Danutza says:

    Merci mult Simo :*

    Haplea says:

    Ceva de rontzait e intotdeauna bun la casa omului. Daca mai e si cu ciocolata, parca iti vine sa rontzai tot timpul :D

    Danutza says:

    Daaa, la noi chiar e problema mare daca nu avem mereu cate ceva sa rontaim, mai ales seara :))

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.