Nucsoara
By http://retetegg.blogspot.com
Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară (Myristica fragrans), este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australia.
A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi și britanici.
Eu am descoperit-o anul trecut si de atunci o folosesc cu mare placere in bucatarie.
Are o aroma deosebita si cea mai buna intrebuintare pentru ea in bucatarie a fost la sosul bechamel, insa am condimentat cu ea paste, sosuri diverse, prajituri, baclava, crochete de cartofi.
Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară (Myristica fragrans), este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australia.
A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi și britanici.
Eu am descoperit-o anul trecut si de atunci o folosesc cu mare placere in bucatarie.
Are o aroma deosebita si cea mai buna intrebuintare pentru ea in bucatarie a fost la sosul bechamel, insa am condimentat cu ea paste, sosuri diverse, prajituri, baclava, crochete de cartofi.
Imi place sa folosesc nucsoara...
Cristina si mie imi place aroma ei!