Chifteluţe de cartofi








O reteta absolut delicioasa de chiftelute, din cartofi cu branzica si ou.

Am pregatit aceasta reteta pentru o cina "romantica" pe care am savurat-o alaturi de iubitul meu. Am servit 2 platouri diversificate cu chiftele de cartofi, carnaciori si ciuperci pe grill, rosii cu branza, castraveciori murati.

Am folosit:
  • 4 cartofi, 3 catei de usturoi, 100 gr branza telemea, 1 ou, sare, piper, faina (pentru pudrat chiftelele), ulei pentru prajit.

Am fiert cartofii, apoi i-am dat prin razatoare. I-am amestecat cu branza rasa, sare, piper, usturoi maruntit si ou. Am format chiftele mari si le-am dat prin faina. Le-am prajit pe ambele parti pana au devenit aurii.

Le-am scos pe un servetel. Apoi le-am asezat pe platou.

Pofta buna!

Ciorbă de cartofi cu afumătură




O ciorba simpla si foarte gustoasa. Eu am pregatit-o cu scarita afumata, dar merge pregatita cu orice fel de afumatura.

Am folosit:
  • 5 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 500 gr scarita afumata, 2 linguri de bors la plic, patrunjel, 2 linguri de bulion, sare, fidea.

Am curatat toate legumele si le-am tocat. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii, apoi ceapa, ardeiul si apoi cartofii. Cand legumele au fiert pe jumatate am adaugat si scarita taiata bucati, apoi borsul, bulionul si sarea.

La final adaugam fidea si patrunjel tocat.

Pofta buna!

Salată de cartofi cu muşchi ţigănesc






O salata incercata de mine si iubitul meu fara a urma o reteta anume, pur si simplu am combinat ce ne place. A iesit foarte gustoasa si este iar pe lista noastra de bucate in viitorul apropiat :).

Am folosit:
  • 5-6 cartofi, 3 morcovi, 200 gr muschi tiganesc, 5 castraveciori in otet, 200 gr maioneza, 1 ceapa, sare, piper.

Cartofii si morcovii i-am curatat, i-am spalat si apoi i-am fiert. I-am tocat cuburi si i-am amestecat cu muschiul tiganesc taiat bucati mai mari, castravetii taiati rondele, ceapa taiata marunt si maioneza. Am potrivit de sare si piper.

Am servit salata de cartofi alaturi de oua umplute.

Pofta buna!

Ostropel de pui II





Astazi vreau sa va ofer cea de-a doua reteta de ostropel pe care am pregatit-o. Este ceva mai usor de pregatit decat prima, cu mai putine ingrediente si la fel de delicioasa (iubitul meu a zis ca a fost chiar mai buna decat prima:)).

Am folosit:
  • 2 pulpe si 2 aripi de pui, 1 cutie de rosii in bulion, 8 catei de usturoi, 2 linguri de faina, patrunjel verde, sare, piper.

Am taiat fiecare pulpa in 2 bucati si le-am pus la prajit impreuna cu aripile. Cand au fost gata le-am scos pe un servetel si le-am lasat deoparte.

Am facut sosul din rosii in bulion pe care le-am pus la fiert. Dupa ce sosul a inceput sa fiarba am adaugat 2-3 linguri de apa si apoi faina amestecata cu putina apa. Am amestecat bine si am lasat 4-5 minute pe foc.
Apoi am adaugat usturoiul tocat marunt si carnea de pui si am mai lasat 10 minute. Am pus sare, piper si patrunjel, apoi am oprit focul.

Am servit cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Tocăniţă de ciuperci






O reteta simpla si rapida, perfecta chiar si in post daca o pregatiti fara carne.

Am folosit:
  • 1 piept de pui 300-400 gr, 8 ciuperci, 2 linguri sos de rosii, 2 cepe, 1 ardei, 2 boabe ienibahar, sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 1 linguri faina, marar verde.

Am tocat marunt ceapa si ardeiul si le-am calit. Cand au fost gata am adaugat sosul de rosii, boiaua, piperul si un pahar cu apa. Am lasat sa scada putin dupa care am adaugat ciupercile si pieptul de pui pregatit pe grill (condimentat cu sare si piper), toate taiate bucati.

Cand ciupercile au devenit moi, am adaugat ienibaharul si faina amestecata cu putina apa. Am mai lasat 10 minute, apoi am adaugat mararul si am oprit focul.

Este delicioasa servita cu mamaliguta si putina smantana.

Pofta buna!

Foietaje cu gem de caise şi nuci






Cum in weekend ne facem timp sa lenevim, tot in weekend (de la atata lenevie:)) ne apuca si pofta de dulciuri. Si ca sa nu pregatim mereu aceleasi retete banale, improvizam. Cam asta am facut eu cu aceste foietaje, pe care nu am vrut sa le pregatesc pur si simplu, ci am vrut sa le pregatesc putin artistic. :)

Am folosit:
  • o foaie de aluat pentru foietaj, 6-7 linguri gem de caise, 100 gr nuci maruntite, 3-4 jumatati de nuca, esenta de vanilie.

Am decongelat aluatul si l-am taiat in bucati dreptunghiulare. Pe fiecare bucata am pus un amestec din gem de caise, nuci si esenta de vanilie.
Am unit pe diagonala colturile bucatilor de aluat, fara sa inchid de tot pachetelele formate, ci doar putin. Deasupra pachetelelor am asezat cate un sfert de nuca.

Le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat tava la cuptor aproximativ 7-8 minute.

Tocmai aici este partea artistica, aluatul de va deschide in cuptor si va forma micile "barcute" pe care le aveti in poze. In mod normal sfertul de nuca se desprinde si cade in mijlocul "barcutei", la mine unele au cazut in mijloc, unele pe langa, dar nu e o problema. :)

! Cineva m-a intrebat de ce nu le-am lasat deja deschise? Din experienta mea de lucru cu aluat congelat, stiu ca oricum se umfla in cuptor foarte tare si riscam sa nu mai obtin forma dorita. De aceea daca le incercati, va sfatuiesc sa urmati indicatiile care se vad foarte bine si in poze, adica sa uniti totusi colturile aluatului.

Noi le-am servit fierbinti, langa un pahar de cola:).

Pofta buna!

Pâine cu ou şi lapte prăjită





O alta reteta care imi aduce aminte de copilarie. Era "desertul" nostru preferat cand nu aveam nimic dulce si ne era pofta :).
Se pregateste foarte repede, nu necesita multe ingrediente si poate sa potoleasca pofta de ceva dulce seara cand vii acasa obosit si infometat:)). Cam asa a fost in cazul nostru.

Am folosit:
  • 6 felii de paine alba (am cumparat painea deja feliata), 2 oua, 100 ml lapte dulce, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 6-7 linguri de zahar.

Am batut cele 2 oua bine si apoi le-am amestecat cu esenta de vanilie si laptele. Zaharul l-am amestecat cu cel vanilat si l-am asezat pe o farfurie intinsa.

Am dat fiecare felie de paine prin amestecul de ou si lapte si am prajit-o in ulei, pe ambele parti.
Cand s-a prajit bine, am scurs-o de ulei si am dat-o prin zahar.

Am servit painea fierbinte, alaturi de cateva arahide coapte fara sare.

Pofta buna!

Pizza rapidă










Astazi am facut pizza, cu de toate, cum ne place noua. Este ideala atunci cand nu aveti timp sa pregatiti cina sau pranzul. Cumparati blat de pizza si il "decorati" cu tot felul de bunatati care va plac. Rezultatul e 100% gustossss! :)

Am folosit:
  • 2 blaturi de pizza (170 gr fiecare), 10 felii de salam Sinaia, 1 ardei gras galben, 100 gr porumb la conserva, 150 gr masline feliate, 2 ciuperci mari, 6 linguri de ketchup, 150-200 gr cascaval, sare, oregano.

Fiecare blat de pizza l-am uns cu ketchup si apoi am adaugat felii de salam, ciuperci, ardei, masline si boabe de porumb. Eu am mai adaugat putina sare si oregano uscat. Am ras apoi cascaval, am decorat pizza si am pus-o in cuptor la foc mic 10 minute.

Am servit-o calda langa un pahar cu bere rece. :)

Pofta buna!

Porc cu legume si orez






Duminica am pregatit ceva rapid cu cateva ingrediente pe care le aveam in casa. I-am spus simplu porc cu legume si orez. Este gustos si se pregateste usor si repede.

Am folosit:
  • 250 gr carne de porc, 200 gr legume congelate (baby carrots, mazare, porumb, ciuperci, ardei, ceapa), 150 gr orez, sare, piper, curry, oregano, patrunjel, 2 linguri sos de rosii, o lingura de smantana.

Carnea de porc am taiat-o cubulete si am prajit-o, apoi am scos-o pe un servetel.
Orezul l-am fiert in apa cu sare, apoi l-am scurs bine.

Intr-o tigaie fara ulei am pus carnea de porc, apoi legumele si orezul. Am amestecat usor, apoi am adaugat condimentele, bulionul si smantana. Am lasat aprox. 8-10 min pe foc apoi am dat deoparte.

Am servit cu salata.

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.