Clatite cu pui si legume



By http://retetegg.blogspot.com

Imi plac atat clatitele dulci, cat si cele sarate. Pe cele dulci le prefer cu dulceata de visine sau cu ciocolata, iar pe cele sarate le umplu de obicei cu pui si legume in sos delicios.

Daca nu ati incercat pana acum clatitele sarate va invit sa urmariti aceasta reteta si sa le testati si voi!

Am folosit:

  • Clatite: 4 oua, 200 ml lapte, 200 ml apa minerala 500 g faina, 1/2 lingurita sare;
  • Umplutura: 300 g piept de pui, 2 ardei kapia, 1 legatura ceapa verde, 2-3 catei de usturoi, 8 rosii cherry, 1 legatura de marar, sare, piper, boia dulce, ulei de masline, busuioc uscat;

Pentru clatite se bat ouale cu un tel pana se omogenizeaza, apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana obtinem un aluat fluid.

Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu unt sau ulei si se lasa acoperite pe un platou, pana este gata umplutura.

Pentru umplutura se taie pieptul de pui in cuburi mici si se pune la calit in putin ulei de masline.

Se adauga ardeiul taiat julienne, ceapa verde, usturoiul tocat si rosiile taiate pe jumatate.

Se condimenteaza cu sare, piper, boia si busuioc si se lasa 10 min la foc mic.

La final se pune mararul tocat marunt.

Se umplu clatitele cu acest mix de pui si legume.

Optional se pot servi cu putina smantana sau iaurt grecesc. Sau se pot pune intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval, apoi 5 min in cuptor sub grill.

Noua ne-au placut simple! 😊

Pofta buna! 



Gogosi pufoase cu unt


By http://retetegg.blogspot.com

Gogosile calde si pufoase sunt desertul meu preferat. Pudrate cu zahar sau servite cu dulceata sunt si mai bune.

Am facut gogosi dupa multe retete, de la cea mai simpla cu aluat de post, pana la cea de azi, cu unt.

Untul cu peste 80 % grasime este ideal in aceasta reteta, pentru a obtine cele mai pufoase si gustoase gogosi.

Am folosit:

  • 750 g faina alba, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 plic drojdie uscata (25 g), 300 ml lapte, 50 g unt gras, 80 g iaurt cremos, cateva picaturi esenta de vanilie si esenta de portocale, 1 praf de sare, 100 g zahar pudra vanilat pt decor, 500 ml ulei pt prajit;

Intr-un bol mare cernem faina si adaugam drojdia uscata si un praf de sare.

Laptele il incalzim si topim in el 2 linguri de zahar.

Topim untul 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau intr-un vas pe foc.

Peste faina si drojdie adaugam mai intai laptele cald, apoi untul topit, iaurtul si cele 2 oua. Picuram esentele si omogenizam aluatul bine.

Il framantam 2-3 minute si il punem la dospit minim 1 ora.

Cand si-a dublat volumul este gata de modelat. Il intindem cu un sucitor si decupam gogosile cu forma dorita sau cu un pahar.

Prajim gogosile in ulei bine incins, pe fiecare parte pana se rumenesc usor.

Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime, apoi le tavalim fierbinti prin zahar pudra vanilat.

Sunt foarte, foarte pufoase! 

Enjoy! 🍩🍩🍩

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.