Cand am pofta de ceva dulce, bun si rapid, apelez intotdeauna la cartea Sandei Marin. Acolo gasesc mereu o multime de retete usoare si super delicioase, pe care eu intotdeauna le adaptez la ceea ce am in frigider :)
Cum aveam visine, am zis ca e cazul sa fac o prajiturica simpla cu ele. Am deschis cartea si am urmat reteta de prajitura cu visine. Este foarte gustoasa, se face usor si rapid! Perfecta pentru zilele de vara insotita de inghetata ;)
Am folosit:
- 6 oua, 200 g zahar, 1/2 lingurita praf de copt, 100 g pesmet, 50 g faina, 2-3 linguri de pesmet, esenta de rom, zahar vanilat, 300 g visine.
Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema consistenta. Am adaugat zaharul vanilat si esenta.
Intr-un bol mai mare am amestecat galbenusurile facute crema cu albusurile batute spuma, praful de copt, 100 g pesmet si 50 g faina. Am omogenizat bine compozitia.
Pentru copt am folosit o tava de chec. Am tapetat-o cu hartie de copt, am pus in ea compozitia de prajitura, apoi am adaugat visinele amestecate cu 2-3 linguri de pesmet.
Am pus tava la cuptor la foc mic 25 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata prajitura.
Cand a fost gata, am scos tva din cuptor, am lasat cateva minute sa se raceasca, apoi am scos prajitura din forma si am intors-o invers, cu visinele deasupra.
Am taiat-o felii si am servit cu inghetata cremoasa deasupra :)
Meniul zilei: