Premii haioase pentru voi!




By http://retetegg.blogspot.com/

Desi mai am vreo cateva retete preparate care isi asteapta locul pe blog, azi m-am gandit sa va ofer niste premii.

Premii haioase pentru voi toti!

Eu stau cam prost cu timpul asa ca am sa va las pe voi (toti cei care doriti) sa ridicati aceste premii si sa va bucurati de ele!

Va multumesc mult ca sunteti alaturi de mine in fiecare zi, fie aici pe blog, fie pe facebook sau pe alte retele!

Va astept sa "savurati" premiile si va pup!



Surse foto:
  • http://www.123greetings.com/pets/have_great_day/great18.html
  • http://www.linkinn.com/

Salam de biscuiţi (de post)






By http://retetegg.blogspot.com/

O reteta simpla si gustoasa de salam de biscuiti, excelenta atunci cand vrem ceva dulce de post!

De la inceput trebuie sa stiti ca intotdeauna in bucatarie sunt bine venite 4 maini in loc de doua:)

Noi (eu si iubitul meu) am facut impreuna acest salam de biscuiti si lucrurile au mers repede si bine!

Am folosit:
  • 800 gr biscuiti, 200 gr margarina, 200 gr zahar, 200-250 ml apa, esenta de rom, 3-4 linguri cacao, 100 gr rahat, 100 gr stafide, zahar vanilat, 50 ml cafea.
Ne-am ocupat intai de biscuiti pe care i-am rupt in bucati mici.

Apoi am facut compozitia lichida.

Am pus apa la fiert, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am amestecat pana s-a topit.

Am adaugat margarina taiata cuburi mici, cacao si cafea.

Cand acestea s-au topit am pus rahatul taiat cuburi, stafidele si esenta de rom.

Am oprit focul si am adaugat compozitia lichida peste biscuiti.

Am amestecat bine compozitia, am lasat aproximativ 10 minute in bol, apoi am asezat compozitia in folie transparenta. Din compozitie mi-au iesit 3 folii medii de salam de biscuiti.

Am pus la frigider cel putin 3-4 ore inainte de servire.

Pentru felii perfect taiate, umeziti cutitul inainte de a taia.

Pofta buna si "La multi ani!" tuturor sarbatoritilor de astazi!

Hot dog










By http://retetegg.blogspot.com/

Cat am locuit in Bucuresti mergeam mereu la Ikea sa mancam hot dog sau prajitura Almondy:) Cele mai bune chestii de la ei dupa parerea mea. Un hot dog (painica, cremvust, ketchup, mustar) = 1 leu - super tare!

Aici daca n-am Ikea m-am revansat facand hot dog acasa ... yummi!

Am folosit:
  • 2 mini baghete (mai mari decat cele de la Ikea), 4 cremvusti de pui, mustar, ketchup, putina ceapa (optional).

Painicile le-am taiat in lung pe mijloc.

Le-am pus ketchup si mustar din belsug, apoi cate 2 cremvusti fierti in fiecare.

Iubi a dorit si ceapa, asa ca i-am pus cateva feliute.

Am mai decorat fiecare hot dog cu niste mustar si ketchup si am servit cu mare pofta:)

Yum yum!

Păstăi cu usturoi





By http://retetegg.blogspot.com/

O alta mancarica de sezon, o mancarica de post (pentru cei care tin post in aceasta perioada).

Se face foarte usor si e tare gustoasa:)

Am folosit:
  • 1 kg pastai de fasole, 5-6 catei de usturoi, 2 rosii, 1 ceapa, boia, sare, ulei, otet, verdeata.

Am spalat pastaile, le-am taiat coditele si varfurile si le-am pus la fiert.

Am pregatit un mujdei din usturoi zdrobit, sare, ulei, otet si rosii decojite pasate.

Am calit o ceapa in 2 linguri de ulei, am adaugat pastaile scurse de apa, sare, verdeata si boia.

Am lasat 5-6 minute pe foc, apoi am asezat pastaile in farfurii.

Am adaugat deasupra mujdei.

Pofta buna!

Salată uşoară de ton




By http://retetegg.blogspot.com

Pentru perioada de vara cele mai recomandate sunt salatele, cat mai simplu de pregatit si cat mai usoare.

Salata de ton este printre preferatele mele, iar de aceasta data i-am adaugat un element nou, cateva felii de rosii.

Am folosit:
  • 2 cutii de ton intreg, 1 cutie porumb, salata verde, putina ceapa, felii de rosie, masline, ulei, otet, sare.

Am spalat si am taiat marunt salata verde. Am asezat-o in farfurie.

Am adaugat peste ea porumb, masline, putina ceapa si bucati de ton.

Am decorat cu felii de rosie si am pus putin ulei, otet si sare.

Am servit cu paine coapta. Usor si delicios!

Tartă cu frişcă şi fructe














By http://retetegg.blogspot.com

Anul acesta am pregatit foarte multe dulciuri, uneori ma uit prin arhiva si nu-mi vine sa cred ca in jumatate de an am facut asa de multe dulciuri (noi de obicei rontaiam diverse chestii de la magazin, eram comozi).

Reteta de tarta am tot diversificat-o caci atat aluatul cat si umplutura se pot modifica in functie de ce prefera fiecare.

De aceasta data am ales sa pregatesc un aluat cu unt, iar umplutura sa fie usoara (de vara) cu frisca si fructe.

Am folosit:
  • Pt. aluat: 100 gr unt, 5 linguri de zahar, 1 praf de sare, 1 zahar vanilat, 1 ou, 50 ml lapte, 50 ml apa minerala, faina.
  • Pt umplutura: frisca, piersici, banane, capsuni.
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.

Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.

Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.

La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.

Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.

L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si l-am pus in tavi.

Am facut o tarta mare (cea din poza) si 6 mici (am niste forme mici se vad pe undeva pe acolo).

L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.

Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.

Pofta buna!

Salată de fructe cu frişcă






By http://retetegg.blogspot.com/

Dupa ce am venit de la Bucuresti, de la disertatie, m-am rasfatat cu o salata de fructe. Cand e asa cald afara, nu-i nimic mai bun decat un desert racoritor cu fructe!

Am folosit:
  • 1 conserva de ananas, 1 banana, 1-2 piersici, frisca, visine din compot (sau din visinata - daca aveti).

Eu am tinut fructele si compoturile in frigider, la fel si frisca, deci totul a fost mega racoros.

Am taiat banana felii si piersicile cuburi. Le-am combinat cu ananasul din conserva (am pus chiar si putin suc de ananas), am ornat cu multa frisca si visine din compot.

Un mega deliciu de vara (abia astept sa fac si cu pepene galben)!

Orez sârbesc - cu pui şi ciuperci



















By http://retetegg.blogspot.com

De curand am constatat ca exista cateva site-uri care imi copiaza (fura) retetele si pozele. Stiu ca nu au bun simt sau rusine, asta e clar! Stiu ca probabil nu se opresc sa faca asta, pt ca oamenii fara bun simt asta stiu sa faca, doar! M-am decis totusi sa pun watermark pe poze, iar in curand sper sa scap de platforma blogger si sa ma mut pe site:)

Intre timp, sa ne delectam cu un orez sarbesc, facut de preferat pe seara sa nu ne "coacem" langa aragaz:)

Am folosit:
  • 400 gr orez (cu bob lung), 1 piept de pui, 10 ciuperci, 3-4 rosii, 1/2 ardei rosu, cuburi de morcov (congelat), mazare congelata (pt culoare), 2 catei de usturoi, 1 paharel de sufletul mancarii (cu gust de pui - sau cuburi concentrate de pui), ghimbir, dafin, piper boabe, sare, verdeata (optional).

Am pus orezul spalat in prealabil in apa la inmuiat.

Am taiat cuburi puiul, ciupercile felii, ardeiul cuburi mici.

Am incins o tigaie cu putin ulei si am adaugat pe rand ardeiul, mazarea, morcovul si puiul.

Am lasat pe foc 7-8 minute amestecand din cand in cand.

Am adaugat apoi ciupercile, concentratul de pui, dafin si piper.

Dupa 15 minute am pus orezul si 2 cani cu apa. Am amestecat permanent sa nu se lipeasca.

Mai adaugam apa atunci cand orezul o absoarbe.

Am pus apoi rosiile decojite taiate cuburi si usturoiul maruntit. Potrivim de sare, adaugam putin ghimbir si eventual verdeata (eu n-am avut decat marar si ai mei au zis sa nu le pun marar - deci n-am mai pus).

Cand orezul este fiert complet, oprim focul si lasam sa se raceasca putin.

Servim cu felii de castravete murat sau orice altceva doriti voi!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.