Tort de ciocolata cu zmeura


By http://retetegg.blogspot.com

Chiar daca nu sunt mare experta in decorat, ador torturile facute in casa! 

Am cateva creme preferate pe care le fac aproape la fiecare tort, iar printre ele este si cea de Nutella cu mascarpone. E cea mai usoara crema cu reusita sigura si gust delicios.

Iar daca intr-un tort cu blat pufos de casa si crema de Nutella & mascarpone mai punem si cateva zmeurici aromate avem succes garantat! 

Am folosit:

Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 esenta vanilie;

Crema & decor: 300 g Nutella, 250 g mascarpone, zmeura, fulgi de migdale si menta

Sirop: 100 g zahar, 200 ml apa, 1 esenta de rom

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand in timp ce mixam.

Cand albusurile sunt spuma tare adaugam galbenusurile si esenta. Mai mixam 2 minute.

Cernem faina printr-o sita fina impreuna cu praful de copt. O adaugam treptat in compozitia de oua si amestecam cu o spatula.

Amestecati foarte usor ca sa nu se lase aluatul!

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 g timp de 25 min. Eu folosesc sina din mijloc si caldura sus si jos.

Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem in 2 sau 3 felii pe orizontala.

Pentru crema mixam bine mascarpone cu Nutella. Daca mascarpone e direct de la frigider nu mai e nevoie sa lasam crema la rece inainte sa o punem pe tort.

Pregatim siropul din apa, zahar si esenta de rom. Il fierbem cateva minute apoi il racim complet.

Insiropam blatul si adaugam 1-2 straturi de crema. Imbracam tortul in crema si decoram dupa preferinta. Eu am ales zmeura, fulgi de migdale si menta.

Zmeura se poate pune si intre straturile tortului daca doriti.

Enjoy!🎂🍫🍰

Tiramisu cu capsuni si frisca

 







Acest tiramisu cu capsuni este un desert simplu si foarte rapid, pe care il fac atunci cand am pofta de ceva bun sau cand am musafiri.

Prefer sa il fac in forme individuale, dar este la fel de bun si pregatit in tava sau forma mare.

Capsunile se pot inlocui si cu zmeura, afine, mure, coacaze etc.

Am folosit:
  • 22 piscoturi, 250 ml frisca, 250 g mascarpone, 100 g zahar pudra, 250 g capsuni, sirop ( 100 ml apa, 50 g zahar, 1/2 pastaie de vanilie sau esenta)
Am batut frisca cu zaharul pana a devenit spuma tare. Am amestecat-o cu mascarpone.

Am taiat capsunile felii.

Am insiropat piscoturile si le-am pus in cupe individuale, in straturi cu crema si fructe.

Enjoy!🥰

Prajitura rasturnata cu afine, struguri si pere


Astazi va invit la o prajitura delicioasa cu multe arome de fructe: struguri, afine si pere 🍇🫐🍐

Este o prajitura rasturnata, foarte usor de facut si cu ingrediente putine.

Am folosit:

🍞 Blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de lapte, 4 linguri de ulei, 8 linguri de faina, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 1 zahar vanilat & esenta de vanilie

🫕 Sos & topping: 8 linguri de zahar, 50 g unt, fructe dupa preferinta (struguri, afine, pere)🍇🫐🍐

*eu am pus si 2-3 lingurite de nutella🍫

🍬🍬🍬

Pentru blat separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, adaugati apoi zaharul si mai mixati cateva minute.

Adaugati galbenusurile, uleiul si laptele si mai mixati 2 min.

Adaugati esenta, praful de copt si faina amestecand usor cu o spatula pana devine omogen aluatul.

🍭🍭🍭

Intr-o tava sau forma de copt topiti cele 8 linguri de zahar impreuna cu untul pana obtineti un caramel lichid.

Turnati peste caramel fructele preferate, apoi aluatul. Puteti pune si cateva lingurite de nutella.

Coaceti la 180 grade timp de 25 min.

Cand este gata rasturnati prajitura pe o farfurie si serviti o portie maaaare 😹😹🫣

No regrets! Enjoy! 🤗

Tort 40 cu mascarpone si ciocolata


 By http://retetegg.blogspot.com

Sotul meu si-a dorit de ziua lui un tort in forma de cifre. E prima data cand fac un tort asa de mare si a fost o provocare sa iasa bine, mai ales ca nu am forme de cifre pt copt blatul.

Am folosit 3 forme de chec si o forma de guguluf luate din Pepco. 

Tortul are blat de vanilie insiropat, crema de mascarpone cu frisca si fructe de padure si crema de ciocolata cu mascarpone si alune de padure.

Am folosit:

  • Pt un blat de chec: 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 10 linguri faina, un praf de sare 
  • Pt blatul rotund: 8 oua, 8 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 16 linguri faina, un praf de sare
  • Pt prima crema: 350 g mascarpone, 250 g frisca lichida, 120 g zahar pudra, 1 esenta de vanilie, fructe de padure (zmeura, afine)
  • Pt a doua crema: 250 g mascarpone, 150 g Nutella, 50 g zahar pudra, 1 esenta de rom, 50 g alune de padure maruntite
  • Pt sirop: 300 ml apa, 150 g zahar, 1/2 pastaie de vanilie
  • Decor: crema de frisca si mascarpone, fulgi de migdale, macarons, coacaze rosii, Nutella
Eu am facut fiecare blat separat, dar pt cel de chec puteti sa inmultiti cu 3 ingredientele si preparati toata compozitia.

Am separat albusurile de galbenusuri. Le-am batut intai spuma cu praful de sare, apoi le-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit. Am adaugat pe rand galbenusurile si am mixat bine.

Cu o spatula am amestecat usor cate o lingura de faina si praful de copt. Trebuie sa amestecati usor pentru ca aluatul sa ramana pufos.

L-am copt la 180 de grade timp de 25 de minute.

Pentru prima crema am mixat frisca cu zaharul 2 minute, apoi am adaugat esenta si mascarpone si am mixat pana a devenit o crema fina si omogena. Am adaugat fructele si le-am amestecat usor cu o spatula. Am pus-o imediat la frigider.

Pentru a doua crema am mixat toate ingredientele impreuna. Am pus-o si pe aceasta imediat la frigider.

Am facut un sirop din apa si zahar pe care l-am fiert cateva minute, apoi l-am lasat sa se raceasca infuzat cu pastaie de vanilie.

Dupa ce s-au racit cremele, blatul si siropul, am montat tortul.

Am taiat fiecare blat in 3 straturi. Am insiropat fiecare strat, am pus crema mascarpone si frisca, apoi crema de ciocolata si deasupra crema mascarpone si frisca.

La decor va puteti descurca mai bine decat mine 😄🙈 Eu am ales fulgi de migdale pe margini, un contur de Nutella, coacaze si macarons.

A fost foarte buuun!😉😁



Tort din dulciuri


 By http://retetegg.blogspot.com

In decembrie Sebi a implinit 7 ani si a sarbatorit la gradi cu un tort de dulciuri.

Initial nu eram sigura daca sa il fac eu, dar apoi cu cateva idei de pe net am decis ca nu e asa greu si il pot personaliza pe placul lui Sebi si al colegilor.

Am luat suportul de tort, banda adeziva, funda si decoratiunile din Jumbo, iar pentru "compozitie" am ales favoritele celor mici: Tedi, Barni si acadele cu Paw Patrol.

Avem nevoie de:

  • Un suport de prajituri din carton cu 2 sau 3 etaje (alegeti culoarea preferata de copil)
  • 2-3 m de funda decorativa
  • 1 rola de banda dublu-adeziva
  • 1 decoratiune lemn cu Happy Birthday sau numele copilului
  • 1 lumanare - cifra
  • Stegulete
  • Suc Tedi (eu am luat cu 3 arome diferite ca sa fie toti multumiti), prajituri Barni si acadele cu catelusii din Patrula pe care toti picii ii adora 😄
Am montat suportul de prajituri si pentru ca am vrut sa fie extra rezistent la transport (noi acum ne-am mutat in afara orasului si l-am adus cu masina) am pus niste banda adeziva sub fiecare etajera si pe suportul principal.

Apoi am asezat sucurile prinse cu o bucatica de banda pe suport, in partea de jos.

Pe a doua etajera am pus prajiturile si am completat unde era nevoie sa arate uniform. La fel fiecare prinsa cu banda de suport.

Am legat cu funda fiecare etaj de dulciuri si am pus acadelele pe unde era loc liber, la fel si steguletele.

Sus am fixat decoratiunea si lumanarea.

Tortul a fost o incantare pentru Sebi, dar si pt colegii lui. Iar costul total este foarte mic comparativ cu unul asemanator cumparat.😉



15 ani de blog


Wow, 15 ani de blog se implinesc azi! Sa speram cu cat mai multe retete pe viitor!

Va multumesc pentru sustinerea din acesti ani si va invit la o felie de tort! 

Promit sa pun si reteta zilele acestea!

La multi ani, Retete gustoase si garnisite!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.