Prajitura cu prune si branza
joi, 7 septembrie 2017
14:24:00
,
1 Comment
Etichete: branza , lamaie , oua , prajitura , prajitura cu branza , prajitura cu prune , prune , vanilie , zahar pudra
Etichete: branza , lamaie , oua , prajitura , prajitura cu branza , prajitura cu prune , prune , vanilie , zahar pudra
Pentru ca bebe e cuminte si din ce in ce mai pofticios, am tot facut prajituri, mai ales cu fructe de sezon. Prunele sunt intre preferate, asa ca le-am folosit in mai multe deserturi gustoase. Si cum cheesecake-ul (prajitura cu branza) e preferata sotului, am reusit sa multumesc cu prajitura asta toate poftele familiei :)
Reteta e simpla si reusita e garantata, e o prajitura fara prea mari pretentii! Va recomand sa o incercati!
Portii: 8-10
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 1/2 kg prune, 7 oua, 700 g branza proaspata (mai grasa), 7 linguri zahar pudra, 2 plicuri pudding vanilie, 2-3 linguri unt topit, 1 zahar vanilat, 1 esenta lamaie, 1 praf de sare;
Intr-un bol mare amestecam cu un tel ouale impreuna cu zaharul pudra si untul topit. Adaugam un praf de sare, esenta si zaharul vanilat.
Le omogenizam bine, apoi adaugam branza si praful de budinca. Incercati sa folositi o branza grasa, cremoasa si fara zer, pentru a obtine un amestec mai fin.
Prunele bine spalate le taiam in jumatate si le scoatem samburii. Le asezam in 2 straturi in tava tapetata cu hartie de copt. Vom avea un strat de prune, apoi mixul de branza si deasupra alt strat de prune.
Sigur ca le putem pune si amestecate in toata prajitura, dar eu le prefer usor caramelizate in tava si deasupra :)
Preincalzim cuptorul la 180 grade si punem prajitura pe nivel intermediar. O lasam aprox. 50-55 min.
Noi nu am avut rabdare si am taiat-o fierbinte, dar e mult mai buna cand se raceste :)
Pofta buna!