Prajitura cu branza si mure


By http://retetegg.blogspot.ro/

O prajitura delicioasa, foarte usor de pregatit, gata in jumatate de ora :) Este o prajitura minune cum ii spun eu, cu ingrediente putine si cu un rezultat excelent :)

Pe de-o parte multa branza, iar pe de alta parte fructe de sezon, cheesecake-ul perfect :)

Am folosit:
  • 600 g branza dulce, 200 g zahar, 2 plicuri budinca de vanilie, 5 oua, 1 zahar vanilat, 1 esenta de portocale, 300 g mure, 2 linguri ulei sau unt.

Intr-un bol mixam bine ouale cu zaharul.

Adaugam branza, apoi praful de budinca si esenta + zaharul vanilat.

Omogenizam bine si turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt sau ulei.

Deasupra asezam murele, bine spalate inainte si scurse.

Punem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 20 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi portionam si servim.

Merge bine cu o cupa de inghetata deasupra, dar si simpla sau pudrata cu zahar.

Pofta buna si bucurati-va de ultimele zile de vara :)


Tiramisu cu mure


Astazi vin cu un desert delicios, fin, aromat, racoros, de sezon: tiramisu cu mure!

O reteta simpla si rapida, usoara dar mai ales delicioasa:) Cu mure proaspete culese chiar de  noi de pe dealurile insorite :) Si cu o crema fina si savuroasa.

Daca v-am convins, poftiti la desert!!

Am folosit:
  • 1 pachet mare de piscoturi, 250 g mascarpone, 200 ml frisca, 200 ml zeama de compot de visine, 200 g mure, 200 g zahar, 1 zahar vanilat, 1 esenta vanilie.
Am mixat bine frisca impreuna cu zaharul si z vanilat.

Am adaugat mascarpone, esenta de vanilie si am continuat sa mixez pana la omogenizare.

Piscoturile le-am insiropat in compot de visine. Nu trebuie sa le insiropam prea mult, doar le trecem rapid prin compot.

Le-am asezat pe un suport de lemn (merge si platou dar eu n-am nici unul dreptunghiular :D ).

Peste primul strat de piscoturi am pus jumatate din crema, apoi murele. Am oprit cateva pt decor.

Am pus al doilea strat de piscoturi, crema pe care am intins-o cu un cutit si pe margine si am decorat cu mure si visine din compot.

Am pus la rece peste noapte si am servit a doua zi ... o minunatie de prajitura :)

Pofta buna si gatiti cu spor!

Piept de pui in crusta de nuci


Dragii mei, stiu ca am ramas in urma cu postarile, dar in sfarsit suntem in vacanta si incercam sa ne bucuram de clipe de liniste si relaxare :)

N-am uitat insa de voi, asa ca vin azi cu o reteta super extra delicioasa: piept de pui in crusta de nuci! O reteta super usoara si foarte gustoasa, pe care merita sa o incercati.

Eu am mancat prima data pui in crusta de nuci la mare, iar de atunci am tot avut in plan sa prepar si eu pieptul de pui astfel. O idee excelenta sa transformam clasicul snitel sau pui pane in ceva super yum :)

Am folosit:
  • 1 kg piept de pui fara piele si dezosat, 6 linguri de pesmet, 6 linguri de faina, 2 oua, 100 g nuca, oregano, busuioc, boia dulce, sare, piper, ulei pt prajit.
Pesmetul se pune intr-o farfurie, se adauga condimentele si nuca taiata. Nu trebuie sa o macinam, ci doar taiata in bucatele cu un cutit.

Pieptul de pui se spala bine, se portioneaza (eu l-am taiat fasii ca pt pui Shanghai) si se pune intr-o farfurie cu faina.

Se trece bine prin faina, apoi prin ouale batute cu un praf de sare si apoi prin pesmetul cu nuca si condimente.

Se prajeste in ulei incins si se scoate atunci cand s-a rumenit, pe o farfurie in care am pus un servet.

Servim cu garnitura la alegere, eu am preferat piure-ul de cartofi preparat cu unt si lapte.


Pofta buna si gatiti cu spor!

Supa crema de ardei kapia si rosii



Vara cele mai bune sunt supele rapide, usoare si gustoase. Cu multe legume si zarzavaturi proaspete, spre exemplu rosii bine coapte si ardei kapia.

Supa este ideala si in post, se poate face din legume coapte pe plita sau grill, iar de servit e gustoasa si cu taietei si cu crutoane. Alegerile va apartin, eu am ales varianta cea mai easy ca si asa e cald rau in casa :)

Portii: 4
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 4 ardei kapia rosii, 4 rosii mari, 1 morcov, 1 radacina de telina + 2 tije telina, 1 radacina de patrunjel, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, sare, piper, chilli, oregano, 3 lingurite ulei de masline, taietei.
Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Este ideal sa punem si-un capac deasupra.

De taiat nu e musai sa le taiem prea mult, doar in 2-3 bucati.

Cand au ajuns aproape de finalul fierberii si apa a mai scazut, dam oala deoparte si o lasam 3-4 minute.

Pasam totul bine cu blenderul pana obtinem o crema densa.

Adaugam condimentele, patrunjelul verde tocat si uleiul.

Mai lasam pe foc 10 minute si gata-i supa :)

Servim cu taietei fierti 2 minute in apa cu sare si ulei.

Pofta buna si gatiti cu spor!

Retete cu prune

By http://retetegg.blogspot.ro/

Este sezonul prunelor asa ca merita sa profitam de bunatatea lor si sa pregatim cate ceva cu ele.

Eu n-am multe retete cu prune, dar sper sa va fie de folos cele cateva pe care vi le propun astazi :)

Un pahar de suc de prune, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale, ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii, ceea ce este foarte bine tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape, si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.

Specialistii sustin ca mai ales prunele uscate pot fi o gustare perfecta daca incerci sa dai jos ceva kilograme, pentru ca asigura senzatia de satietate destul de rapid.

Prunele uscate pot fi rehidratate rapid punandu-le in apa. Specialistii recomanda ca si prunele uscate sa fie consummate cu tot cu coaja. Ca si cele proaspete, prunele uscate sunt laxative si diuretice si regleaza digestia prin continutul bogat in fibre.


Retete cu prune

Merluciu pane cu usturoi si salsa



Astazi va invit din nou la peste, tot peste pane, insa acum am ales merluciu. Mai exact file de merluciu pe care l-am facut pane si l-am servit cu sos de usturoi cu smantana si cu salsa de rosii fresh.

Asta-i ideea mea de inceput de saptamana perfect, cu o masa ultra delicioasa, pe baza de peste. Merita sa incercati si voi ;)

Am folosit:
  • 2 bucati file de merluciu, 3-4 linguri pesmet, 3-4 linguri faina, 1 ou, boia dulce, chilli, piper alb si negru, sare, coriandru macinat, verdeturi de Provence, oregano, putina pudra de curry; 
  • sos de usturoi cu smantana;
  • salsa cu: rosii, ardei kapia, ceapa, ardei iute, patrunjel.
Am spalat pestele si l-am portionat. Am pus peste el sare, piper, curry si boia.

Intr-o farfurie am pus faina si am amestecat-o cu verdeturi de Provence.

In alta farfurie am pus pesmetul si l-am amestecat cu chilli, piper, sare, coriandru macinat si oregano.

Am batut oul intr-un castron impreuna cu putina sare.

Intr-o tigaie am incins bine ulei. 

Am trecut bucatile de merluciu prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Le-am pus in uleiul incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.

Am scos intai pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea, apoi am asezat pe farfurie si am servit cu sos de usturoi si salsa.

Pofta buna si gatiti cu spor!

Reteta lunii iulie 2013 pe ReteteGG

By http://retetegg.blogspot.ro/


Astazi se incheie sondajul nostru pentru luna iulie 2013. Au fost multe retete, care mai de care mai gustoase si garnisite :)

Va multumesc pt voturi si implicare si va astept luna urmatoare sa alegem din nou cea mai buna reteta.

Pentru aceasta luna scorul a fost destul de strans, dar in ultimele zile s-a detasat una dintre retete, cea care devine in aceasta luna premianta :) M-am bucurat sa vad ca a fost si pe placul vostru, fiindca era si cea preferata de mine!

Asadar, reteta lunii iulie 2013 pe ReteteGG este:
 
 
 
 Va astept si luna urmatoare la vot! Pofta buna si gatiti cu spor!

Salata de creveti cu nuci si mozzarella


La mare am mancat o salata delicioasa cu nuci, creveti si mozzarella si de atunci ne-a tot stat gandul la ea. A fost buna, insa cea facuta de mine a fost excelenta :)

Crevetii au fost mai multi si au fost mari si carnosi, nuci am pus din belsug, la fel si mozzarella. Intotdeauna urasc la restaurant faptul ca ti se umple un bol cu salata verde si rosii, iar ingredientele de baza sunt abia cat sa simti putin gustul :)

Salata asta nu-i asa oricum speciala pentru noi, fiindca vine intr-o zi speciala din viata mea, a noastra.

Aseara, la cina aniversara a celor 4 ani minunati pe care i-am implinit de cand suntem suflete pereche, am facut un nou pas in relatia noastra: ne-am logodit

Asa ca n-am avut tort si alte dulcegarii, dar am avut cea mai buna salata ever :) Usoara, de vara, senzationala! 

Am folosit (2 portii): 
  • 4-5 frunze de salata verde, 2 rosii, 100 g nuci, 300 g creveti, 200 g mozzarella, 1 castravete, 2 linguri de smantana pentru gatit, sare, piper, 1/4 lingurita curry, 2 lingurite unt, sucul de la o jumatate de lamaie.
Mai intai ne ocupam de creveti pe care ii spalam bine si ii lasam sa se scurga.

Intr-o tigaie topim untul si punem in el crevetii. Avem nevoie de un praf de sare, putin piper proaspat macinat si pudra de curry.

Sotam crevetii 2-3 minute, apoi adaugam smantana pt gatit si mai lasam inca 3-4 minute.

Intre timp punem in farfurie salata tocata sau rupta bucati, rosiile taiate, castravetele feliat si felii de mozzarella.

Asezam si crevetii pe patul de salata din farfurie, impreuna cu sosul format in tigaie.

Prajim 2 minute intr-o tigaie antiaderenta fara ulei, nucile tocate grosier.

Le asezam si pe ele peste minunatia din farfurie, stropim totul cu sucul de la lamaie si mai punem dupa gust sare si piper.

Servim cu multa pofta si multa dragoste :)

Va doresc si voua toata fericirea din lume pe care eu o traiesc in aceste momente si nu uitati sa gatiti cu spor si drag!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.