Pachetele de primavara cu pui
luni, 19 martie 2012
09:31:00
,
30 Comments
Etichete: ceapa verde , foi de placinta , morcov , pachetele de primavara , pui
Etichete: ceapa verde , foi de placinta , morcov , pachetele de primavara , pui
By http://retetegg.blogspot.com/
De mult aveam pofta de pachetele de primavara, insa e tot amanam din lipsa de ingrediente esentiale precum foile de orez. Insa, cum imi place mie sa adaptez totul, am ales sa nu mai stau sa caut prin tot orasul foi de orez si sa le fac cu foi de placinta.
La umplutura am facut exact asa cum m-a taiat capul, adica am pus piept de pui sa fie mai consistente si cateva legume care ne plac noua.
Chiar daca multi vor spune, vai dar asta nu e reteta originala, mie nu prea imi pasa fiindca au fost mult mai bune decat niste pachetele pe care le-am mancat eu candva la restaurantul chinezesc :))
Merita incercate cu orice umplutura va place voua, dar va asigur ca si combinatia mea de ingrediente e delicioasa!
Am folosit:
Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc pana s-au calit legumele si carnea.
Am condimentat amestecul apoi am adaugat un ou batut ca pt omleta si am omogenizat toata compozitia.
Am lasat 10 minute sa se raceasca.
Intre timp am pregatit foile. Le-am taiat pe lung, astfel incat sa pot forma cu ele rulouri.
Am uns marginile foii cu ou batut, am pus 1-2 linguri de umplutura la un capat al foii, apoi am rulat usor, unind marginile ca sa nu curga umplutura.
Daca foile sunt unse bine pe margini cu ou, ele se lipesc si rulourile nu se desfac atunci cand le punem la prajit.
Am incins bine uleiul si am asezat cateva pachetele in tigaie. Le-am intors pe toate partile sa se rumeneasca uniform.
Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu se arda, trebuie sa le manevrati rapid :)
Le-am scos din ulei si le-am asezat pe servet sa se scurga surplusul de grasime.
Se servesc cu diverse sosuri, teriyaki, nuoc cham, tzatziki, etc.
De mult aveam pofta de pachetele de primavara, insa e tot amanam din lipsa de ingrediente esentiale precum foile de orez. Insa, cum imi place mie sa adaptez totul, am ales sa nu mai stau sa caut prin tot orasul foi de orez si sa le fac cu foi de placinta.
La umplutura am facut exact asa cum m-a taiat capul, adica am pus piept de pui sa fie mai consistente si cateva legume care ne plac noua.
Chiar daca multi vor spune, vai dar asta nu e reteta originala, mie nu prea imi pasa fiindca au fost mult mai bune decat niste pachetele pe care le-am mancat eu candva la restaurantul chinezesc :))
Merita incercate cu orice umplutura va place voua, dar va asigur ca si combinatia mea de ingrediente e delicioasa!
Am folosit:
- 1 pachet foi de placinta, 2 oua, 200 gr piept de pui, 150 gr sunca de pui, 1 legatura ceapa verde, 1/2 telina, 2 morcovi, sare, piper, 1/2 lingurita curry, ulei pt prajit.
Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc pana s-au calit legumele si carnea.
Am condimentat amestecul apoi am adaugat un ou batut ca pt omleta si am omogenizat toata compozitia.
Am lasat 10 minute sa se raceasca.
Intre timp am pregatit foile. Le-am taiat pe lung, astfel incat sa pot forma cu ele rulouri.
Am uns marginile foii cu ou batut, am pus 1-2 linguri de umplutura la un capat al foii, apoi am rulat usor, unind marginile ca sa nu curga umplutura.
Daca foile sunt unse bine pe margini cu ou, ele se lipesc si rulourile nu se desfac atunci cand le punem la prajit.
Am incins bine uleiul si am asezat cateva pachetele in tigaie. Le-am intors pe toate partile sa se rumeneasca uniform.
Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu se arda, trebuie sa le manevrati rapid :)
Le-am scos din ulei si le-am asezat pe servet sa se scurga surplusul de grasime.
Se servesc cu diverse sosuri, teriyaki, nuoc cham, tzatziki, etc.
Nu am foi de placinta, dar pachetelele astea imi fac prea tare ochi dulci... Concluzionul... iti trimit adresa sa-mi faci un pachetel mic pentru sarbatori de paste, da ?! Pupici si o zi placuta !
Aha, deci le vrei gata facute :)) Ia spune-mi, ce dai la schimb?:)) Pupici!!
Myyaaamy ce bine arata!Cred ca sunt tare gustoase!
Pupici!:-*
Multumesc mult Camy! Sunt foarte bune, crocante :) Pupici!
Super arata! Trebuie neaparat sa incerc retata!
>Hummmmmmm...... délicieux j'en veux 10 svp, merci
Multumesc Simona! Cu siguranta iti vor placea, sunt yummi:)
Merci Beth! Bisous!
Iti dau dreptate....e super reteta, atata timp cat va place ceea ce consumati:)!!!E pe gustul meu:)Pupici
Maria, ma bucur mult ca iti place si tie! Eu as prefera sa gasesc mai des prin magazine produse cu specific si sa fac unele retete asa cum trebuie, dar e mai greu la noi :(
Oricum ma descurc si improvizez de fiecare data :))
Pupici!
Minunate!
Multumesc!
m-ai terminat cu retetele astea,in curand o sa ajung la 100 kg :))
Adina, eu mananc mereu din tot ce fac si n-am ajuns...deci nu e asa grav :)) Plus ca mai dam jos ce se depune cu sport;)
Aratã asa de bine, cu curry...o delicatesã :)
Multumesc Ramona! Noi suntem mari fani curry, il folosim la multe preparate :)
Foarte,foarte bine arata!Imi place tare mult!Pupici!
niste pachetele tare apetisante !
Multumesc mult Miuta! Pupici!
Multumesc mult Pansy!
a cumparat si sotul meu zilele astea de la Lidl, gata facute...:))
Arata foarte bine!
Alinutza, eu de obicei luam de la rest chinezesc, dar de acum nu mai iau, ca-s prea bune facute acasa:) Pupici!
chiar am vazut intr-un hipermarket foi de orez si nu stiam ce se face din ele, desi am mancat si eu acele placintele al rest chinezesc de care ziceai si tu si mi-au placut super mult.asa ca o sa incerc si reteta ta cat de curand!
Lorena, eu mereu am ghinion cand imi propun sa fac ceva mai deosebit nu gasesc ce-mi trebuie, iar alta data le vad prin magazin dar nu mai am eu in plan retetele :))
Ce-mi place la pachetelele astea e faptul ca sunt tot la fel de crocante ca la rest. iar umplutura o faci dupa preferinta ;)
dar fiind prajite nu devin prea gretoase?merg mancate si reci?sau nu ai mai lasat si pt a doua zi :p
Eu am o chestie, orice prajesc, snitele, chiftele, carne pur si simplu, le scot din ulei, le scurg bine si le pun pe servetele. Se absoarbe grasimea foarte bine!
Si in general le mananc fie cu sosuri, salate si nu simt ca sunt gretoase in vre-un fel :)
A doua zi eu n-am mai avut, dar iubitul meu a luat la servici 2 rulouri si le-a incalzit la microunde :):) A zis ca au fost bune ;)
Chiar ca imi lasa gura apa :D
Ralu, sa le incerci, nu se fac greu deloc:*
Am sa incerc si eu ...
Mult spor!!