3 ani impreuna!

By http://retetegg.blogspot.ro/

Astazi eu si iubitul meu implinim 3 ani de cand suntem impreuna, cei mai frumosi 3 ani din viata mea!

3 ani plini de impliniri, de bucurii, de iubire si de fericire. 3 ani care au trecut asa de repede si in care am evoluat impreuna. 

Te iubesc dragul meu si iti multumesc pentru acesti ani minunati!!!


Salata de fasole verde cu pui



Vara mancam mai multe salate, nu neaparat de verdeturi ...ci combinate...cruditati, chiar si ceva carnita pentru cei care nu tin la silueta asa de tare :)

O salata de fasole verde cu pui afumat, cruditati si verdeata este o alegere ideala pentru cina sau pranz, se face repejor si e tareee gustoasa!

Am folosit:
  • 1 borcan mare (800 g) de fasole verde, 2 copanele afumate de pui (merge si piept de pui afumat), 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ardei kapia rosu, 1 lamaie, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, cateva seminte de in sau susan.
Fasolea verde am pus-o intr-o sita si am lasat-o pana s-a scurs lichidul.

Intre timp am taiat carnea de pui, ardeiul, ceapa, am dat pe razatoare morcovii.

Am tocat patrunjelul si am stors zeama de la 1/2 lamaie.

Intr-un bol am pus fasolea si restul ingredientelor, am adaugat patrunjelul, zeama de lamaie, ulei, sare si piper.

Am amestecat de cateva ori, am adaugat seminte de in apoi am pus in boluri mai mici si am servit.

Pofta buna!

Smoothie de pepene rosu si banana



Smoothie de pepene rosu si banana = o bautura sanatoasa si racoritoare, pentru zilele fierbinti de vara.

Se face in 3 minute si e super delicios ... iar combinatia de fructe o alegeti voi :)

Am folosit:
  • 1 felie de pepene rosu, 1 banana, gheata, busuioc verde.
Am taiat coaja de la pepene si i-am scos semintele. Am pus partea rosie suculenta intr-un vas pt blender.

Am pus si banana decojita si taiata.

Am amestecat bine cu blenderul 1-2 minute pana s-a omogenizat.

Am adaugat gheata si am servit cu busuioc verde aromat.

Busuiocul se poate pune in amestecul de fructe sau doar ca decor :) In loc de busuioc merge de minune si menta verde.

Enjoy the sunny days!

Sarailie


Nu sunt eu cel mai mare fan al dulciurilor extra dulci, dar sunt mare fan al dulciurilor cu multa nuca, asa ca dupa ce am testat baclavaua a venit timpul sa fac sarailie.

Tot un desert turcesc, cu ingrediente aproximativ la fel ca pentru baclava, insa cu o alta forma de prezentare.

Pentru ca imi place intotdeauna sa mai modific eu cate ceva la reteta de baza, am facut aceasta prajitura fara sa ma mai complic s-o rulez pe un bat asa cum zice Sanda Marin, ci am rulat-o pur si simplu ca la pachetelele de primavara

In compozitia de nuca am adaugat si albus de ou, fiindca la baclava cand am taiat-o s-a cam imprastiat nuca prin tava si n-am mai vrut sa am surprize :) De aceasta data totul a iesit conform planului :))

Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta, 400 g nuci si migdale (migdale doar asa cateva de gust), 2 albusuri de ou, 200 g zahar, 100 ml ulei, 200 g miere, scortisoara, cuisoare.

Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.

Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.

Am procedat la fel cu toate foile.

Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu zaharul si un praf de sare pana au devenit o spuma consistenta (care nu mai curge de pe vas).

Am pus nucile peste albusuri si am omogenizat.

Am umplut foile cu aceasta compozitie, am rulat exact ca la pachetelele de primavara si am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat spatiu intre fiecare rulou.

Eu am facut 5 rulouri mari, am calculat unul pt fiecare persoana, insa se pot taia foile de placinta pe jumatate si se pot face rulouri mai mici, in functie de preferinta.

Le-am pus la copt la foc mic 25-30 de minute (pana au devenit rumene deasupra). 

Siropul l-am preparat din 100 ml apa calda in care am topit mierea si am pus scortisoara pudra si cuisoare. 

Cand au fost gata le-am scos hartia de copt si le-am pus siropul. Le-am lasat 5-10 minute in sirop, apoi am servit.

Sunt foarte aromate si dulci, ideale pentru o dupa-amiaza cu prietenii langa o cafeluta la ibric :)

Enjoy!

Rosii umplute



Intotdeauna mi-au placut legumele umplute, ador rosiile umplute, ciupercile, dovleceii, vinetele, ardeii...ce sa mai , cam pe toate, umplute sa fie :)

Vara insa mananc cel mai des ardei umpluti, dar fiindca vreau sa mai elimin sosurile m-am gandit sa pregatesc ceva mai simplu, la cuptor : rosii umplute.

Difera putin umplutura de cea a ardeilor umpluti clasici si merita sa le incercati fiindca sunt super delicioase.

Am folosit:
  • 6 rosii rotunde si mari, 300 g carne tocata porc+vita, 2-3 linguri de orez, 1 ceapa, 4-5 ciuperci, sare, piper, oregano, busuioc, boabe de piper, ulei de masline, verdeata (patrunjel). 
    * eu am facut o cantitate mai mare, plus niste ciuperci umplute ... dar voua v-am dat cantitatile pt 6 rosii = 3 portii.
Rosiile le-am taiat usor pe langa cotor si le-am scos miezul cu o lingura. Am aruncat cotorul, insa am pastrat miezul pentru umplutura.

Am pus putina sare in fiecare rosie si apoi le-am pus cu scobitura in jos sa se scurga lichidul.

Am tocat marunt o ceapa si am calit-o in ulei de masline. Am adaugat ciupercile tocate tot marunt si miezul de la rosii.

Am condimentat cu piper, sare, oregano si busuioc si am lasat pe foc 10 minute.

Apoi am adaugat carnea tocata si orezul fiert separat si bine scurs. Am lasat aprox. 20 de minute pe foc amestecand sa nu se lipeasca orezul.

Am lasat amestecul cateva minute sa se raceasca putin apoi am umplut rosiile cu ajutorul unei linguri.

Le-am pus intr-o tava cu cateva linguri de apa. Am lasat spatiu intre ele sa nu se lipeasca. Am pus si cateva boabe de piper in tava.

Am lasat in cuptor la foc mediu 30 de minute.

Am servit rosiile umplute cu patrunjel verde deasupra!

Ca garnitura puteti alege piure de cartofi, iar noi am servit langa ele si o salata de ardei copti.

Pofta buna!

Retete cu vinete

By http://retetegg.blogspot.ro/

Este sezonul vinetelor asa ca trebuie sa profitam din plin de ele si sa pregatim cat mai multe retete cu vinete.

Am mai jos cateva retete incercate de mine, toate cu vinete si sper sa va inspire si pe voi sa pregatiti ceva buuun :)

 Retete cu vinete




Retete pizza/ paine


Pentru ca am scapat de canicula (momentan) si afara e racoare, va propun astazi retete de pizza si paine.

Puteti aprinde cuptorul zilele acestea si merita sa coaceti in el o pizza cu blat pufos si extra topping sau chifle rumene de casa. Am mai jos o lista cu idei pentru voi.

 Retete pizza/ paine
 Nu-mi ramane decat sa va urez spor la treaba si pofta buna!

Clatite cu ciocolata si topping de capsuni



Saptamana trecuta v-am vorbit despre "Clatidiada bloggerilor culinari", un super concurs organizat de site-ul gatestesanatos.ro.

Saptamana aceasta am primit cadou tigaia pentru clatite Fissler si evident ca am si incercat-o fiindca eram foarte curioasa, dar si fiindca aveam mare pofta de clatitute :)

Este o tigaie de foarte buna calitate, foarte draguta si ideala pentru clatite. De fapt pentru clatite perfecte fiindca este antiaderenta, clatitele se coc uniform, se intorc foarte usor si nu e nevoie sa depuneti efort pentru curatarea ei.

Va recomand sa va achizitionati o astfel de tigaie Fissler de la gatestesanatos.ro fiindca merita pe deplin.

Eu tot weekendul am facut si am mancat clatite si nu am de gand sa ma opresc, fiindca e o joaca cu acesta tigaie.... si e si o placere :)

***Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Kadia pe blogul ei - http://kadiasfood.wordpress.com/2012/07/13/galette-crepe-clatite-egal-un-nou-concurs/

Pentru clatitele cu ciocolata si topping de capsuni am folosit:
  • 6 oua, 500 ml apa minerala (sau lapte), 350-380 g faina, 2 linguri de zahar, esenta de rom si de lamaie, un praf de sare.
  • crema de ciocolata, topping de capsuni, bucatele de lime, busuioc verde.
Am batut ouale cu un praf de sare si zahar cateva minute. 

Am adaugat apa minerala, esentele si apoi faina. 

Am omogenizat bine compozitia.

Am incins tigaia la foc mic, am uns-o cu un strop de ulei (asta la prima clatita, apoi nu mai este nevoie) si am adaugat compozitie pt o clatita (eu folosesc un polonic).

Am intins compozitia uniform si am pus tigaia la foc mic.

Cand clatita a devenit aurie am intors-o si pe cealalta parte.

Am continuat asa pana am terminat compozitia de clatite.

Le-am umplut apoi cu o delicioasa crema de ciocolata duo si le-am servit cu mult topping de capsuni deasupra si cu bucatele de lime. Pentru decor am folosit si busuioc verde.

Pofta buna!

Fusilli cu sos ragu



Pentru ca nu am mai postat de mult o reteta de paste si cam era cazul, va aduc astazi o portie generoasa de fusilli cu sos ragu delicios :)

Nu e musai sa fie paste de tip spirala, caci sosul e la fel de gustos si cu spaghete, penne sau orice fel de paste va plac voua mai mult.

Ca de obicei, m-am abatut putin de la reteta originala a sosului, insa nu e prea important acest aspect atat timp cat gustul e super yum ;)

Am folosit:
  • 250 g paste fusilli, apa, sare, 2 linguri ulei de masline
  • 350 g carne tocata de porc si vita, 200 ml rosii pasate (sau suc de rosii), 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei kapia rosu, oregano, busuioc, patrunjel, sare, piper, 50 ml vin alb, 2-3 linguri ulei de masline.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei.

Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline.

Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul.

Am lasat aproximativ 30 de minute la foc mic pana s-a evaporat vinul.

Rosiile pasate le-am adaugat impreuna cu oregano, busuioc, sare si piper, am amestecat de cateva ori si am mai lasat 15 minute.

Am pus patrunjelul tocat.

Pastele scurse bine de apa le-am asezat pe farfurie, iar deasupra am pus sos ragu din abundenta.

Am pus si frunze verzi de busuioc si am servit cu mare pofta :)

Enjoy pasta!


Compot de caise/ piersici


Este sezonul caiselor si al piersicilor asa ca e momentul perfect sa va apucati de compot, gem, dulceata sau oricare alta forma de conservare sub care va place sa consumati aceste delicioase fructe.

Eu am facut anul acesta compot. Si din caise aromate si din piersici zemoase :)

Nu am facut o combinatie intre cele doua fructe, ci am facut compot din fiecare separat. Este ideal pentru cei mari dar si pentru cei mici fiindca nu contine conservanti. 

Se face foarte usor, iar reteta este aceeasi pentru ambele tipuri de fructe.

Am folosit:
  • 1 kg caise (1 kg piersici), 2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g, apa, borcane, capace, 1-2 cratite mai mari, prosoape (eventual mai vechi dar curate).

Am spalat bine fructele, le-am scos samburii apoi le-am taiat in jumatati (caisele) sau sferturi (piersicile).

Am pregatit borcane curate si bine uscate. In fiecare borcan am pus bucati de fructe (cam 3/4).

Am adaugat apoi zaharul si apa pana aproape de capac.

Am infiletat si am strans bine capacele.

In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).

Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.

Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.

Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.

Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am pus cu capacele in jos o ora.

Le-am asezat apoi cu capacul in sus intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).

Dupa vreo 2 zile nu m-am abtinut si am desfacut un borcan mic sa gust compotul :)) Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

Chiar si cateva borcane pentru cei mici merita. Si de ce nu, si pentru voi ... sa papati rece intr-o zi calduroasa (la noi nu o sa reziste nici pana in toamna, fiindca deja ne gandim la el ... dar va asigur ca se pastreaza excelent in camara, la loc intunecat si racoros 1-2 ani).

Spor la treaba dragi gospodine!!

Premiu de vara

By http://retetegg.blogspot.ro/

Ieri am fost premiata de catre Stefy cu un frumos premiu de vara.

Multumesc mult scumpa mea pt premiu!!

Il ofer tuturor cu mare, mare drag insotit de un desert de vara.

Va pup!



© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.