La multi ani, 2014!
By http://retetegg.blogspot.ro/
A mai trecut un an. Repede, parca prea repede. Dar plin!
Si cu bune si cu rele, dar pentru noi mai ales cu bune. Am decis sa privim doar partea plina a paharului fiindca optimismul ne vindeca de orice :)
Inceputul lui 2013 (cam primele 3-4 luni) n-a fost deloc bun. Dar prin luna mai parca s-a spart ghinionul si toate au inceput sa mearga numai spre bine :) Ba chiar spre foarte bine, din vara :)
Anul acesta m-am logodit, asa ca nu mai conteaza altceva, asta-i anul care ramane pentru mine memorabil prin faptul ca: m-am logodit!! A, da, si ne-am luat masina :P
E adevarat ca anul asta blogul a fost cumva in plan secund, constat din numarul mic de postari comparativ cu anii trecuti. 169 mai exact ... fata de 263 in 2012. Dar din punct de vedere al vizitelor blogul meu a crescut foarte mult. La fel si numarul fanilor de pe Facebook.
Fiind un blog culinar, el are nevoie de multa atentie din partea mea. Nu doar ca trebuie sa intru si sa postez, editez foto etc, dar spre deosebire de alte bloguri, un blog culinar presupune sa faci mult mai mult: pornind de la rasfoit carti de bucate, facut piata, prepararea mancarurilor, aspectul si prezentarea lor, fotografiere etc.
Toti cei care detin bloguri culinare (ma refer la cei care fac munca efectiv, nu la furaciosii de pe net) stiu ce inseamna! Cu totii s-au fript la degete cel putin de 2-3 ori, s-au julit pe vreo razatoare, ba chiar au mai dat-o in bara cu vreo reteta care n-a iesit cum trebuia si-au luat-o de la capat.
Pe un blog culinar nu poti sa aduci o fotografie cu un cozonac necopt sau ars si sa le spui oamenilor, incercati ca iese sigur! Pentru ca atunci iti pierzi credibilitatea. Trebuie sa incerci pana faci un cozonac rumen, pufos si umflatel, care sa "dea bine in poze' ;) Si evident sa fie comestibil :)) Abia atunci le poti spune cititorilor ca iese bine sigur!
In alta ordine de idei ai nevoie in primul rand de timp, apoi de bani (ca mancarea e al naibii de scumpa!), de o camera foto buna (care costa si aia!), de ustensile de bucatarie profesionale, de rabdare si de pasiune. Trebuie sa crezi in ceea ce faci! Trebuie sa-ti placa!! Si sa ai pe cineva in spate care sa te sustina permanent ... asa ca iubitul meu :P
Intotdeauna vor exista si carcotasi, oameni care fie te invidiaza, te critica, vesnic nemultumiti de faptul ca esti mai bun decat ei! Dar, comentariile rautacioase vin si trec, tu mergi mai departe! Tu iti urmezi pasiunea! Si asa apar fanii! Oamenii aceia care chiar cred in tine, in ceea ce faci, in retetele tale, cei care incearca retetele, cei care iti multumesc!
Prin intermediul blogului mi-am facut o multime de prieteni virtuali, oameni deosebiti, carora acum la final de an vreau sa le multumesc din suflet pentru sustinere, pentru cuvintele frumoase si pentru ca au incredere in mine si in blogul meu!
Pentru 2014, ce-mi doresc??!
Pai n-are rost sa fac o lista, caci nu o voi termina nici dupa Revelion :)) Da, o lista luuunga! Cam asa e in fiecare an, doar ca anul 2014 vine pentru mine cu o semnificatie aparte, una majora!
Anul 2014 este anul in care ma casatoresc! Este un an care se anunta inca de la inceput foooarte ocupat si plin. Cel putin pana in luna mai, cand are loc evenimentul, sunt sigura ca voi avea un program super incarcat si sper doar sa nu neglijez prea mult blogul :)
Stiu deja ce-mi doresc: o nunta de vis (pe care o voi avea! - ca doar am zis ca suntem optimisti, ce naiba!), imi doresc sa fim cu totii sanatosi, sa avem bani [ca si pana acum, nimic deosebit, nici nu joc la loto :)) ], imi doresc sa fim mai buni, sa nu mai existe atat de multa invidie intre oameni. Poate ca nu ar strica ceva mai multa credinta (dar nu pupat de moaste!) si neaparat mai mult optimism!!
Pentru ca urmeaza un an important pentru mine, pentru noi si viitorul nostru, am decis ca in noaptea dintre ani sa urmez si eu cateva traditii. Culinare si non-culinare.
Deja stiti cu totii ca trebuie sa avem musai niste bani prin buzunar, ceva rosu pe noi, sa ne pupam la 12 noaptea sub o crenguta de vasc. Chestii banale dar care nu ne costa mai nimic, asa ca de ce sa nu incercam ?!
La capitolul "d-ale gurii" se zice ca trebuie sa mancam peste, sa trecem mai usor peste greutati in anul ce vine, sa fim ca pestele in apa :) Asa ca eu voi face pentru cina de Revelion din acest an 2 retete cu peste: Somon pe grill cu garnitura de cartofi copti gratinati cu cascaval si Salata de rucola cu mango si creveti aromati. Stiu, suna fancy, dar nu e :)) Da, stiu, pare scump, dar na, o data pe an e Revelionul!
O alta traditie e si cea cu strugurii. Mananci 12 boabe, fiecare simbolizand o luna din anul ce vine. In functie de cat de dulce e boaba de strugure, asa e luna respectiva. N-am incercat pana acum, dar anul asta am luat struguri albi si voi incerca :D
Se zice ca nu-i bine sa mancam pui, asa ca eu l-am exclus. Si asa nu mai avea loc de peste :D Dar o fripturica de porc, nu e interzisa, asa ca nu va faceti griji ;)
In rest, vom avea pe masa aperitive diverse, un tort cu multa ciocolata, cateva cocktailuri, sampanie etc. In ceea ce ne priveste, nu mai vrem sa auzim de sarmale, carnati si salata boeuf, ca am papat destule de Craciun :))
Ca sa nu o mai lungim, ca ne prinde Anul Nou tot pe net, va aduc si urarile pentru un an nou minunat!
Va doresc si voua ceea ce imi doresc si pentru mine, tot binele din lume, un an cu belsug, cu vise implinite, cu realizari marete pe toate planurile, cu spor in toate, sa aveti parte numai de noroc, sanatate si iubire!
La multi ani!! Sa ne vedem cu bine in 2014! Va pup cu drag!
Dana