Orez indian
By http://retetegg.blogspot.com/
Pentru ca este post si pentru ca multe persoane mi-au cerut si retete noi de post, va prezint astazi o reteta rapida si super buna: orez indian.
Iubitul meu a mancat orez indian de cateva ori la un restaurant si i-a placut asa de mult incat a vrut sa incercam si acasa. Si-a notat ingredientele, am fost la cumparaturi si apoi am pregatit fuguta orezul nostru indian.
Am folosit (pentru 2 portii):
Pentru ca este post si pentru ca multe persoane mi-au cerut si retete noi de post, va prezint astazi o reteta rapida si super buna: orez indian.
Iubitul meu a mancat orez indian de cateva ori la un restaurant si i-a placut asa de mult incat a vrut sa incercam si acasa. Si-a notat ingredientele, am fost la cumparaturi si apoi am pregatit fuguta orezul nostru indian.
Am folosit (pentru 2 portii):
- 3 cesti de orez, 1 ardei gras, 1 ardei kapia rosu, 1 ceapa rosie, 2 linguri ulei de masline, putin sofran, sare, marar.
Orezul l-am fiert in apa cu sare. Nu l-am fiert complet ca pentru pilaf ci doar pana s-a umflat putin.
L-am pus apoi in sita si l-am trecut de 2-3 ori prin jet de apa rece.
In ulei de masline am calit ceapa si ardeii taiate julien. Am adaugat 2-3 linguri de apa, sare si am lasat pana s-au inmuiat legumele.
Am adaugat apoi orezul, sofranul si mararul si am mai lasat 5 minute pe foc.
Am servit cu mare pofta!
P.S. Sofranul este un ingredient esential in orezul indian, ii ofera o aroma minunata si o culoare placuta. Nu trebuie sa folositi prea mult sofran fiindca o cantitate mare devine amara in mancare.
Mie imi place doar orezul care nu contine absolut deloc carne,asa ca servesc si eu.Delicios.Te pup!
E delicios si fara carne, ai dreptate! Te pup!
Si eu pun sofran, doar ca aici il gasesc in pliculetele micute si e praf... E numai bun orezul tau, mai ales ca sintem in prima zi de post..., asta e valabil pentru cei care postesc, ca eu mi's pacatoasa rau... Pupici !!!
Ce riz indien doit être bien délicieux, sont aspect est très beaux!
Eu abia am gasit sofran...cred ca are 2-3 grame si e destul de scump, fata de celelalte condimente...dar am zis ca merita sa-l folosesc asa din cand in cand:)
Nici eu nu tin post, dar orez am papat fuguta:)) Pupici!
super delicios :*
Multu mult Emily:*
Danutza, it is beautiful post! I made some rice yesterday too.
Thank you Marina!!
E indian pt ca are sofran? N-am stiut. De multe ori il pregatesc cu sofran , dar nu mi-am inchipuit ca mananc specialitati ;) pupici
Anto, la restaurant ii spunea orez indian si noi de acolo am luat reteta:) Nu stiu daca se face asa cel original, cu sofran...asta este un orez super simplu si foarte aromat:)
Pupici:*