Ciupercile
Agaricus Bisporus sau Champignon este o ciupercă de cultură, albă sau crem. Ciupercile se consuma in stare proaspata sau conservate, la diverse preparare culinare.
100 g de ciuperci contin:
- 2 mg de vitamina B5
- 1 microgram de vitamina K
- 12-15 micrograme de vitamina B8
- 1 mg de zinc
- 3-5 micrograme de seleniu
- 33 de calorii
- 2 g proteine
- 3 g carbohidrati
- 2 g grasimi
- 2 g fibre
Pentru mentinerea si imbunatatirea calitatilor lor gustative, se recomanda ca in cursul prepararii lor culinare sa se aiba in vedere ca:
- nu trebuie recoltate pe timp ploios (exceptie fac ploile de seara);
- nu trebuie lasate mult timp in apa, iar curatarea lor sa se faca sub jet de apa;
- pentru a-si pastra culoarea sa se adauge in apa in care se spala 0,3 g de sare de lamaie si 3 g de sare la 1 litru de apa; la fel se face si cand se oparesc;
- pentru albire, trebuie lasate sa stea 3 minute in apa fierbinte in care se adauga 6 radacini de marar (ajuns la maturitate) la 1 litru de apa; dupa oparire se trec sub jet de apa rece;
- se pregatesc numai in vase emailate, de sticla, ceramica, etc;
- tot pentru savoare deosebita, preparatele din ciuperci nu trebuie servite imediat dupa ce au fost pregatite, ci dupa cateva ore, si fara a se incalzi.
La ce le-am folosit eu: tochitura, ciulama, salata de ciuperci, ciuperci umplute, piept de pui cu ciuperci, pizza, ciupercute vesele, omleta cu ciuperci.
0 Response to "Ciupercile"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!